Костадинов: Фашистките методи на ПП-ДБ няма да предотвратят провеждането на референдум 

Референдумът организиран от „Възраждане“ беше проведен, внесен и успешно преминал проверките в  Народното събрание и  ГРАО. Предстои да премине през комисии и да бъде гласуван в пленарна зала до 7 юли 2023 г. След това той ще се проведе със следващите избори, които и да са те.

В пресконференция дадена в следобедните часове част от управляващата коалиция ПП – ДБ, които само за няколко седмици се  превърнаха  в патерица на ГЕРБ и ДПС, са поставили шест точки като условие към своите коалиционни партньори. Тези условия са изискване, за да продължи да съществува американския проект наречен българско правителство. 

Като седма точка е изработването на цитирам  „обща политическа позиция относно законосъобразността на инициативата за референдум на „Възраждане““. 

Във връзка с това искане на ПП – ДБ, по-известни като патерица на ГЕРБ и ДПС, които управляват заедно с тези, които наричат „мафия“ в една коалиция, нека да е ясно: Никой няма да обезличи усилията на над 600 000 българи, които положиха подписа си за запазване на българския лев. В страната ни има закон, който всички ние от „Възраждане“ спазваме и инсталираните във властта ПП-ДБ също ще спазват. Референдум ще има и ако някой смята, че ще бъде осуетен или предотвратен с фашистки методи, жестоко се лъже.

 

Актуално

Коста Стоянов: Ако искате Варна да се промени към добро – гласувайте за „Възраждане“ 

След среща по инициатива на Възраждане: Каузата „Марица изток“ обедини депутати и кметове

Мариян Иванов: „Арена Бургас“ търпи само загуби досега