Костадинов: Получихме подписи за референдума чак от Киото, Япония

Костадинов: Получихме подписи за референдума чак от Киото, Япония

„Другата седмица ще отчетем повече от 520-530 хиляди подписа за референдума за запазване на българския лев. Според мен дори може да са 600 хиляди. Всеки ден получаваме подписи по пощата – от Япония получихме за пореден път преди няколко дни, от Киото. Един наш сънародник, господин Тачолов, на който искам да благодаря, ако случайно ни гледа от другия край на земното кълбо.“, каза Костадинов при гостуването си днес в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. 

Той добави, че продължава да се работи тихо мълком, за въвеждане на еврото. Поясни, че Министерството на финансите е изготвило проект на закон за приемане на еврото. 

„В закона, който се приготвя в момента от служебния кабинет на Радев, не е записано едно много важно нещо, няма фиксиран курс на лева към еврото, вътре в закона не е записано както е в момента – 1.9583. Тогава курсът може да бъде примерно да кажем преизчислен на 3 към 1. И в този случай всеки един в България ще загуби горе-долу между 30 и 50 процента от своите спестявания, а доходите ни ще намалеят. Друго нещо, което искам да кажа, в закона е записано изрично, че трябва да се преизчислят абсолютно всички капитали на всички дружества в България – всяка една фирма в България, без изключение,  трябва да се пререгистрира, всяка една фирма, разбирате ли за какво става въпрос.“ допълни Костадинов. 

 

Единствения начин за намаляване на инфлацията у нас според него е страната да има собствено производство. 

 

„Ако държавата не разчита както в момента на 80 процента внос на храни и 20 процента родно производство, как точно да борим инфлацията? Инфлацията идва отвън. Единствения начин да я борим е със защитни мита, но ние нямаме право на това, защото сме в Европейския съюз“, посочи Костадинов. 

 

Какво още каза Костадинов в интервюто може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/928202021659441

 

Целият проект на закон за еврото, изготвен от Министерството на финансите тук:  – https://vazrazhdane.bg/костадинов-по-въвеждане-на-еврото-в-бъ/

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! 

„Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!