Костадинов: Не познавам интервюираните говорещи срещу мен и не съм се срещал с тях никога

Костадинов: Не познавам интервюираните говорещи срещу мен и не съм се срещал с тях никога

Публикация на „Възраждане“ по повод на невярна информация поместена в сайта „Offnews“
В информационния сайт „Offnews“ за пореден път е поместена публикация с невярно съдържание със заглавие: „Българите в Бесарабия: Едно му разказвахме на Копейкин, за пари сега говори точно обратното“.

Няма да коментираме, че в заглавието е ползвана търговска марка, която е регистрирана надлежно по българското законодателство, без на сайта да му е разрешено по закон да я използва, което на практика прави използването ѝ незаконно.

Публикацията е съставена по думите на бесарабски българи, които думи представляват неверни и манипулативни твърдения. Споменато е името на Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“, председател на ПГ на „Възраждане“ и член на Комисията за българите в чужбина в 49 Народно събрание, като интервюираните разказват за среща с Костадинов.
Категорично отричаме провеждането на такава среща и изобщо познанството на Костадин Костадинов с интервюираните.
Председателят на „Възраждане“ никога не се е срещал с тях.

Екипът ни от чисто любопитство реши да провери кои са господата и какво стои зад имената им и ще споделим какво открихме.
Единият участник в интервюто се казва  Николай Николаевич Иванов, председател на т.нар. българска община „Света София“ в град Измаил. Организацията е фиктивна. Нищо религиозно освен наименованието в нея няма. Няма реална членска маса. Председателят никога не е вземал отношение по въпроси, засягащи българщината (например запазването на статута на българския език).

Другият  се казва Георги Чилик, председател на дружеството „Христо Ботев“. За разлика от Иванов, той има една единствена значима дейност, че преди около 3-4 години са финансирали обновяването на надписа на бюста на Христо Ботев в едноименното училище в Измаил.
Очевидно е, че това е поредната скалъпена клевета, която за пореден път намира мястото си в сайта „Offnews“, както много други клевети за „Възраждане“, което започва да поражда съмнение в екипа ни за неговата обективност.
Костадин Костадинов не е търсен за коментар, което противоречи на принципите на журналистиката и не отразява всички гледни точки.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!