Костадинов: Две от четирите германски вериги в България за последните години са на загуба или на много малка печалб

Костадинов: Две от четирите германски вериги в България за последните години са на загуба или на много малка печалб

Това не е просто картел, това е данъчно престъпление

В ефира на БНТ Костадинов призова председателят на КЗК да е по-категорична в изказванията си, защото както каза той не е нужно да имаш обосновани предположения – достатъчно е просто да минеш през няколко от големите магазини и да видиш за какво става въпрос.

„Искам да ви кажа следното нещо – за последните четири години, две от четирите големи германски вериги, няма да ги споменавам, защото не искам да им правя реклама, в България са или на загуба или на много малка печалба. А горе-долу оборотите им са от порядъка между 800 милиона и 1.5 милиарда на година, на всяка една от тези вериги, на всяка една. И те отчитат, пак повтарям, или загуба, или много малки печалби. Това не е просто картел, това е данъчно престъпление, за което тези вериги трябва да бъдат изгонени от страната ни и да можем най-накрая да стимулираме собственото си производство, за да можем да имаме ниски цени. Защото сега в момента като се говори за инфлация и като се говори за мерки за овладяване на инфлацията, единствения начин да имаме сигурни антиинфлационни  мерки, но те са стратегически и с дългосрочен ефект, е да можем да имаме собствено производство. Ако държавата не разчита както в момента на 80 процента внос на храни и 20 процента родно производство, как точно да борим инфлацията, тя инфлацията идва отвън. Единствения начин да я борим е със защитни мита, но ние нямаме право на това, защото сме в ЕС. И сега в момента немските картофи конкурират по един и същи начин с българските да речем, само че немските са субсидирани десет пъти повече – и българските затова „умряха“, както и много други производства. Ние много пъти сме го казвали, откакто влязохме в ЕС, фалираха, хайде да не казвам стотици хиляди, но фалираха хиляди предприятия в България, а броят на самоосигуряващите се лица намаля от 480 хиляди на 220 хиляди за периода от 2007 до 2020 година. Тоест близо два пъти са намалели предприемачите в страната.“, каза Костадинов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. 

 

Какво още каза Костадинов в интервюто може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/928202021659441

 

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! 

„Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!