Костадинов: Войната в Украйна трябва да спре максимално бързо 

Костадинов: Войната в Украйна трябва да спре максимално бързо 

Войната в Украйна трябва да бъде спряна максимално бързо, защото тя ще доведе до много сериозни икономически последици за нас. Опасността за нас от включването в конфликта става много сериозна. Това каза председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. 

Според него опасността конфликтът да се разрасне и да стане световен е реална. 

„Аз бих поставил въпроса, защо американските партии в България – ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БСП искат България да бъде включена в този конфликт? Защо те не кажат ясно и категорично, че България не трябва да стои като страна участник, а като страна посредник? Какви щяха да са ни икономическите ползи, ако ние бяхме останали неутрални в този конфликт и ако ние бяхме една от тези страни, които не бяха наложили санкции срещу Русия? Ползите ни щяха да бъдат десетки по-големи, такива каквито са за турската икономика в момента“, заяви Костадинов.

Председателят  на „Възраждане“ коментира, че политиката на САЩ не се подлага на коментар и военните й операции се приемат за нормални, но в случая с Русия това не е така. 

„И едното и другото не е нормално, само че и в единия, и в другия случай можем да намерим много сериозни разлики. В Сирия няма нито един американец, там няма американско малцинство, в Украйна по официални данни на последното преброяване отбеляза 11 милиона руснаци“, заяви Костадинов. Според него не трябва да се съобразяваме с решението на Международния наказателен съд за Владимир Путин.

 „Няма как да изпълним нарежданията на съд, който честно казано буди много сериозни притеснения по отношение на неговата обективност. Защото обвинението към Путин е едно, че той бил депортирал насила деца от Украйна в Русия. Тези деца, които са депортирани, те са депортирани по желание на собствените им родители и това е достатъчно ясно и видимо от много, не стотици, а хиляди подобни репортажи, излъчвани по руските телевизии“, посочи Костадинов. 

 

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! 

„Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!