Костадинов благодари на българите емигранти, членове на  „Възраждане – Велокобритания“ за възстановеното училище

Костадинов благодари на българите емигранти, членове на  „Възраждане – Велокобритания“ за възстановеното училище

Приключи ремонтът по инициатива на „Възраждане – Великобритания“ на училището на Теодосий Теодосиев. Тази сутрин Костадин Костадинов публикува снимка в социалната мрежа „Фейсбук“ с благодарност към всички участници, които дадоха живот на старата сграда, която ще посрещне българчетата жадни за знания.

„Докато управляващият режим продължава да унищожава образованието ни, да подменя историята ни, опитва се да демонтира паметници, дава заповеди да бъдат нападани жени, да потъпква Конституцията и законите на България, да разоръжава армията ни, да реставрира фашизма, който нагло нарича демокрация, и убива държавата ни с бързи темпове, ние продължаваме да се грижим за бъдещето на страната – децата на България! Структурата на „Възраждане“ във Великобритания преди една година започва работа по възстановяването на училището на златния учител по физика Теодосий Теодосиев. След месеци на планиране и организация почти цялата структура от острова си взима отпуска по едно и също време. В периода 6-14 август в почти спартански условия, в планината, на повече от 800 метра надморска височина нашенците прекараха 8 дни, но не в почивка, а в здрава работа!

Повече от 20 души, част от които членове на организациите на „Възраждане“ в Разград и София, включително и икономическият ни съветник, Виктор Папазов, работиха по 12 часа на ден, за да вдъхнат нов живот на училището на Теодосий в Тревненския балкан. За съжаление, заради извънредното заседание на парламента на 7 август аз не успях да отида, въпреки че бях поел ангажимент да работя два дни с тях и искам да се извиня на цялата структура, че не успях да се включа в инициативата. Следващия път ще се реванширам, защото работата по пълното възстановяване на училището ще продължава тепърва, така че ще имам възможност да участвам.

Поздравявам всички наши сънародници, живеещи в България и Великобритания, които загърбиха удобствата за седмица и доказаха какво е да си патриот, но не само на думи, а на дела!

Училището е построено през 1931 година, когато дори дядовците на днешните възрожденци не са били родени и благодарение на хора като тях вярвам, че България ще се освободи от колониалния режим, превръщайки се във фактор не само в Европа, а и в света!

Именно такива дела ме карат да вярвам в народа ни и ме правят горд, а в битката за България зная, че до себе си имам достойни хора с висок морал, милеещи за Отечеството!

Още веднъж поздравления за всеотдайността в свършената работа! А вас, които четете това, моля да го споделите където прецените. В дни на пълен упадък и деградация, добрият пример трябва да бъде показван! Защото, както се досещате, това по медиите няма да го видите. Там за „Възраждане“ има или лошо, или нищо. 🙂 Време ни е за Възраждане! Да живее България!“, написа Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

Какво още написа Костадинов в социаната мрежа може да видите тук: https://www.facebook.com/photo/?fbid=833092391713113&set=a.452502553105434

Източник на една от снимките: Страницата „Чиста съвест“ в социалната мрежа Фейсбук

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!