Колебание в българската информационна среда по отношение на победата на Украйна

Колебание в българската информационна среда по отношение на победата на Украйна

Анализ за съотношение на публикации за войната в Украйна по месеци от началото на годината
Очевидно е, че американските дипломати, чрез инсталираните в Министерски съвет американски марионетки, представени като българско правителство, започват да правят опити да ни убедят в необходимостта Черно море да бъде милитаризирано, за да можем да сме защитени.
Под предлог, че ограничават „дезинформацията“ и руската пропаганда, вече няколко правителства – редовни и служебни, дават възможност активно да бъде представяна само едната гледна точка – американската, чрез финансираните от нея медии. В опити да заглушат свободното слово американските господари на българското правителство ще продължат да инвестират колосални суми, за да опитат да неутрализират тази част от българските медии, които все още дават възможност и на други гледни точки.
Налагат ни диктатура и я представят като демокрация. Американският режим вече коментира и регулатора СЕМ и това как той трябва да спре различните гледни точки, които Министър председателят нарича дезинформация.
Защо е нужно за американските господари на българското правителство да инвестират още пари показва следната графика, която илюстрира анализ на  публикации, съдържащи ключови фрази:  „победа на Украйна“, „Украйна ще спечели“, „Украйна ще победи“ и същото за Русия – „победа за Русия“ и т.н. Общият брой публикации, съдържащи такива ключови фрази, е 2535.
Изводът е, че въпреки преобладаващите публикации за „победа за Украйна“,  с течение на времето българските медии стават все по-скептични по отношение на победата за Украйна за сметка на победата за Русия. Във визуализацията   разлика в %  се вижда най-добре. Колкото по-къса е жълтата колонка, толкова по малка е разликата в публикациите, застъпващи всяка от тезите.
Поради това американските господари на българското правителство „развързват кесията“, както казва мъдрият български народ, за да опитат да овладеят напълно всички медии, докато реализират плановете си да милитаризират Черно море внушавайки ни, че ни пазят от конфликта.
Пропагандата за близка победа на Украйна е много важна за САЩ , за да могат да убедят обществото, че участвайки в конфликта ще сме от страната на победителите.  Ние не вярваме, че с големия ресурс, който инвестират и имат намерение дори  да увеличат ще успеят да ни убедят.

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!