Искра Михайлова: Държавата има нужда от оздравяване, а народът – от справедливост

Искра Михайлова: Държавата има нужда от оздравяване, а народът – от справедливост

Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Искра Михайлова – народен представител от “Възраждане”

През последните седмици българският народ е свидетел на тотален крах на държавността, благодарение на позорните опити за нов брак по сметка между ГЕРБ и ППДБ. Не знам дали осъзнавате, но ясно се вижда как взаимно протягате ръце едни към други, само за да се хванете отново за гушите. Вие не можете да се понасяте помежду си, непрекъснато се дебнете и си нанасяте удари, обвинявате се във финансова разруха, в разграждане на държавността, в корупция, в контролирана съдебна система. А в същото време водите преговори да управлявате още някакво време, в някаква поредна безумна коалиция, в услуга на Посолството и посолствата.

Нали уж между вас няма идеологически различия, нали всички сте верни евроатлантици, нали заедно обслужвате европейската бюрокрация и американска доктрина за надмощие? Вместо да работите за националните интереси на България, разбира се. Кое тогава е обект на толкова яростен спор в тези преговори, че чрез медиите успяхте да подлудите всички обикновени български граждани, които все още се интересуват от цирка, наречен българско правителство? И децата виждат, че единственото, което ви свърза, е плячката. И вие от ППДБ, както вашите приятели  от ГЕРБ, бяхте създадени и все още съществувате, за да изпълнявате чужди нареждания, като междувременно ви е позволено да плячкосвате.

На ГЕРБ  и ДПС, разбира се, тази схема им е изключително удобна. Те съзнателно оставиха вашето финансово “гуру” Асен Василев за боксова круша, знаейки колко сте неспособни да управлявате държавните финанси. Отчаяни ходове, в отчаяно време на война, която ще ви принудят да доведете до границите на нашата държава. И вие, по всичко изглежда, ще го направите. Вярвам, не защото искате децата ви да живеят във война, а защото сте безгласни букви в играта на вашите финансови господари.

Светът се променя, Европейският съюз се променя, България се променя и това е видно за всички, освен за вас.

Осъзнайте се, че е крайно време да спрете с опитите за сглобки и коалиции, които не са нищо повече от едно унищожително и агонизиращо управление на държавата. Безсрамното ви търгашество с националните интереси на България, които вие възприемате като ваши лични финансови интереси, унижават държавата ни в очите на европейските и световните ни партньори. В очите на собствения ни народ! Поставяте ни в неравностойно положение без никой от нас българите да се е съгласил и да е избирал това.

Единствената причина да продължавате агонията е, че знаете , че едни избори ще финализират вашето приключение във властта.

На ГЕРБ и ДПС може и да им харесва да ви унижават, госпожи и господа от промяната. Може и на вас да ви харесва. Но това не ни харесва на нас и на милиони българи, принудени да се срамуват от поведението ви.

ГЕРБ ви употребиха, използвайки надменността ви и липсата ви на чувство за реалност. Те опитаха да се представят пред обществото за по-малкото зло, въпреки всички злини, които нанесоха на България.

Пак вие позволихте ДПС да бъде златният пръст на вашето уж собствено управление, а само допреди година фалшиво ги демонизирахте през вашите медии, с вашите протести тип пърформанс, през вашите НПО мрежи.

След следващите избори, които са вече крайно наложителни, подозирам, че ще се чукнете по челото с пръст, но няма да има кой да ви отговори. Защото горе, в политическите ви глави, няма никой.

Та вие провалихте най-милото си, върху което изградихте цялото си политическо съществуване – съдебната реформа.  Тя е отдавна предадена на милостта на Борисов и Пеевски. Та нали вие твърдяхте, че въпросната съдебна реформа трябва да е точно срещу модела на ГЕРБ и ДПС? Оказва се обаче, че сега именно с тях се договаряте.

Колкото и меморандуми и споразумения да измисляте, в които поставяте условия на тези, които уж искахте да изтриете завинаги от политическата сцена, за всички ни е кристално ясно – единственият ви проблем е, че не успяхте да разделите парите и постовете.

Спомняте ли си времето, в което щяхте да вкарвате в затвора Борисов, предизборните кампании на Росенец, всичките ви заявки за правова държава. Къде ви е правовата държава днес, господа Иванов, Петков, Атанасов?  Вие сте поредният бушон, който подготвят да изгори – също като Реформаторския блок, така наречените патриоти и куп други алчни политически субекти, дошли за кратко, но пък за сметка на това с амбиции да завлекат със себе си много.

Държавата ни има нужда от спешни действия за оздравяване във всеки един сектор, който доразрушихте по модела на вашите коалиционни партньори от ГЕРБ. Българският народ има нужда от справедливост. Има нужда да види на подсъдимата скамейка тези, които десетилетия го предаваха. Всички вас, които години наред ни предавахте. Въпрос на време е.

А сега, сега е време за избори. Време е за възраждане на държавността, докато не е станало време за възкресяването ѝ.

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!