Инж. Коста Стоянов от “Възраждане”: Ще сменя философията на управление

Инж. Коста Стоянов от “Възраждане”: Ще сменя философията на управление

Инж. Коста Стоянов е израсъл и живее във Варна, това е градът, който му е на сърце, и не би искал да живее никъде другаде, както споделя самият той. Точно любовта към морската столица е основната причина той да се впусне в кметската надпревара. Той е завършил промишлено и гражданско строителство в УАСГ – София и „Спортен мениджмънт“ в НСА. От септември 2000 до януари 2018 година работи в Община Бяла на ръководни длъжности като директор на дирекция и заместник – кмет. Бил е и общински съветник.

От януари 2018 до октомври 2022 е изпълнителен директор на местна инициативна група „Долни чифлик и Бяла“, изпълняваща Стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“. През това време са финансирани и изпълнени множество проекти на общините Долни чифлик и Бяла, проекти на местни НПО и на местни частни компании.

“Давам всичко от себе си, за да имат децата ни прекрасни изживявания в родния ни град и да останат да учат и да работят тук, край морето”, казва инж. Коста Стоянов.

Той  се определя като скромен и позитивен човек, но много борбен и упорит – “захване ли се с нещо, довежда го докрай”, казват неговите съмишленици. Може би тази негова упоритост идва от спортния му дух – той е магистър по спортен мениджмънт, освен това е завършил и строително инженерство и там се развива в професионален план. 

Опитът му като народен представител му дава възможност да се бори за Варна по важни проблеми и каузи. От първия си ден като депутат Стоянов задава множество въпроси за забавени и спрени от реализация важни проекти за развитието на Варна. Провежда множество срещи с експерти от неправителствения сектор, за да чуе тяхното мнение и визия за развитие на морската столица. 

„Тъжната истина е, че нито варненци, нито експертите са щастливи и доволни от това, което се случва в морската столица. Градът ни има нужда от тотална промяна на философията на управление. В продължение на три години слушаме как COVID епидемията, политическата обстановка, а сега и ситуация в Украйна са виновни за разпада на Варна. Оправдания, които не кореспондират с истината. За много от проектите са осигурени средства, но те не се реализират. 

 

Подобряването на инфраструктурата, ремонтите на улиците бяха умишлено спрени, за да могат управляващите в Общинския съвет да използват нашите пари за предизборна реклама. В момента Варна е разкопана, за да се режат лентички. Това е обидно за хората и  те с право се чувстват използвани и излъгани. 

От това бездействие страда туризма, страда бизнеса, страда цялостната икономика на морската столица. А най-важното за всеки един човек е да има добре платена работа и да не се тревожи, как ще си нахрани децата. 

Време е Варна да излезе от тези тъмни години на управление и да поеме по нов път, който дава светлина за развитие на потенциала на града“, каза още инж. Коста Стоянов.

Основни приоритети заложени в предизборната програма на кандидата за кмет на Варна от “Възраждане” – инж. Коста Стоянов

Варна – модерен град с модерна инфраструктура

Изграждане на бул. „Цар Освободител“; ремонт на Аспаруховия мост; ремонт на уличната инфраструктура; изграждане на нова веломрежа, ремонт и обновяване на всички подлези, направа на буферни паркинги, актуализиране на Общия устройствен план на Варна

Варна – чист и зелен град

Чистота и редовно сметоизвозване; редовно миене на улиците; озеленяване и изграждане на нови паркови пространства в кварталите, насърчаване преработката на отпадъци.

Варна: работещ град с развита икономика

Развитие на Варна като привлекателен икономически център; създаване на нови икономически зони, нови интермодални терминали, развитие на индустрията и създаване на работни места чрез привличане на инвеститори, регистриране на индустриален парк, изграждане на високотехнологичен парк на териториите на „Острова“ и „Малка чайка“.

Варна – туристическа, морска и културна столица

Изготвяне на концепция: Варна – туристически град в четири сезона, увеличаване средствата за реклама;  отделяне на сериозен финансов ресурс за археологически разкопки, реставрация, консервация и социализация на археологическите обекти; създаване и популяризиране на Общински културен календар; създаване на Детски културен фонд и  на Младежки професионален фонд Култура; подобряване на достъпността до културни мероприятия за хора със специални нужди.

 

Качествено и достъпно здравеопазване

Ремонт и оборудване на общинските здравни заведения; изграждане на нова Инфекциозна болница; подобряване достъпа до лечебните заведения за хора със специални нужди; увеличаване на средствата по инвитро програма и улесняване на правилата за кандидатстване.

Качествен и екологичен градски транспорт

Увеличаване на автопарка на ОП „Градски транспорт“; въвеждане в експлоатация на нови, модерни и екологични автобуси; подобряване на графика на автобусите и въвеждане на нови линии; поетапно извеждане от експлоатация на старите автобуси, ремонт на спирките.

Варна – град на шампиони

Разработване на Стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта в община Варна; увеличение на общинския бюджет за спорта, ремонт и изграждане на спортни площадки, спортни бази и физкултурни салони; развитие на масовия спорт; довършване на стадион „Варна“; нов спортен комплекс с басейн в кв. „Аспарухово“.

Програма за контрол на популацията на безстопанствените кучета и котки

Ремонт и разширение на приюта за кучета в село Каменар; стартиране на програма за кастрация както на кучета, така и на котки; мащабна кампания за насърчаване осиновяването на безпризорни животни; редовен мониторинг на дейността на приюта в с. Каменар и отчетност при разходването на средствата.

Видеонаблюдение

Въвеждане на видеонаблюдение на обществени места, в т.ч. по автобусни спирки, подлези и надлези; Общинска полиция в услуга на хората.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!