Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: За АМ „Хемус“ в бюджета за 2024 година са предвидени над 233  милиона лева

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: За АМ „Хемус“ в бюджета за 2024 година са предвидени над 233  милиона лева

За АМ „Хемус“ в бюджета за 2024 година са предвидени над 233 милиона лева. Това заяви народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов, който е провел среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството.  В рамките на срещата е била обсъдена капиталовата програма на МРРБ за 2024 година, включително  приоритетите при изграждането на автомагистрали и скоростни пътища.

Инженер Коста Стоянов посочи, че добрата новина е, че за АМ Хемус в бюджет 2024 година са предвидени над 233 милиона лева, с които ще може да продължи строителството на лотове 1, 2 и 3 с обща дължина 44 км, както и да започне изграждането на лот 9 с дължина 12 км.

„Имам уверението на министъра, че ако строителството започне в началото на годината и се изпълнява без забавяне, ще се отпуснат допълнителни средства за тези участъци.
Програмата е амбициозна, но изпълнима! Надявам се строителите да изпълняват проектите качествено и в срок, за да може през 2025 година да имаме нови участъци от
АМ Хемус, по които да се движим!“, каза още народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!