Икономическият съветник на „Възраждане“ – Виктор Папазов изобличи лъжите на  министър-председателя

Прочутият американски писател по финансови въпроси Насим Талеб в една от своите книги, въвежда термина IYI – intellectual yet idiot – интелектуалец и въпреки това идиот.

В България имаме друг феномен – невеж до безобразие в икономическата сфера, академик по химия, който си позволява да лъже арогантно и заблуждава хората чрез масовите медии.

Днес – 8.09.2023, назначеният от посолството за министър-председател и академик Денков, заявява следното – „Смяната на лева с еврото е това, което ще стабилизира доходите на хората. Защото еврото е стабилна валута, която води до по-ниски лихви, отколкото левът в момента“, обясни премиерът.

Казаното  е лъжа. Да видим какво казват данните. Инфлацията за юни 2023 е както следва:

  • Еврозона – 5.4%
  • България – 7.5%
  • Хърватска – 8.3%

Да, в България инфлацията е малко по-висока от средната за Еврозоната, но е по-ниска от тази в Хърватска, която постоянно ни дават за пример. Втора лъжа на министър-председателя Денков, за равнището на лихвите.

Лихви в Еврозоната и по страни за юли 2023:

  • Еврозона – 4%
  • България – 3.12%

Това е само част от мащабната кампания, поета от правителството, по команда на колониалните господари на същото това правителство, която цели да унищожи националния ни суверенитет.

Актуално

В знак на протест „Възраждане“ блокира гранично-пропускателен пункт „Силистра – Кълъраш“

Днес „Възраждане“  протестира  в 11:00 ч. – блокира пристанище Варна – Запад

От  „Възраждане“ протестират – блокираха пристанище Варна – Запад