Икономическият съветник на „Възраждане“ – Виктор Папазов изобличи лъжите на  министър-председателя

Икономическият съветник на „Възраждане“ – Виктор Папазов изобличи лъжите на  министър-председателя

Прочутият американски писател по финансови въпроси Насим Талеб в една от своите книги, въвежда термина IYI – intellectual yet idiot – интелектуалец и въпреки това идиот.

В България имаме друг феномен – невеж до безобразие в икономическата сфера, академик по химия, който си позволява да лъже арогантно и заблуждава хората чрез масовите медии.

Днес – 8.09.2023, назначеният от посолството за министър-председател и академик Денков, заявява следното – „Смяната на лева с еврото е това, което ще стабилизира доходите на хората. Защото еврото е стабилна валута, която води до по-ниски лихви, отколкото левът в момента“, обясни премиерът.

Казаното  е лъжа. Да видим какво казват данните. Инфлацията за юни 2023 е както следва:

  • Еврозона – 5.4%
  • България – 7.5%
  • Хърватска – 8.3%

Да, в България инфлацията е малко по-висока от средната за Еврозоната, но е по-ниска от тази в Хърватска, която постоянно ни дават за пример. Втора лъжа на министър-председателя Денков, за равнището на лихвите.

Лихви в Еврозоната и по страни за юли 2023:

  • Еврозона – 4%
  • България – 3.12%

Това е само част от мащабната кампания, поета от правителството, по команда на колониалните господари на същото това правителство, която цели да унищожи националния ни суверенитет.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!