Ивелин Първанов: За Европейската централна банка българските интереси няма да са на първо място

Ивелин Първанов: За Европейската централна банка българските интереси няма да са на първо място

Ивелин Първанов: За Европейската централна банка българските интереси няма да са на първо място 

„Около 13 000 подписа са събрани в Плевен  към днешна дата  в подписката, която „Възраждане“ организира за провеждане на референдум за запазване на българския лев.“, това коментира в интервю Ивелин Първанов – водач на листата на „Възраждане“ за 15 МИР Плевен. 

Той каза още, че с подписката за референдум „Възраждане“ отстоява правото на България да запази своя финансов суверенитет. Българският лев е вече една от най-старите валути в Европа поради причина, че традиционни валути, като германската марка и френският франк, вече отидоха в историята. 

„Обаче държавите, които държат на своя финансова свобода, като Швеция, Дания, нашите партньори от Източна Европа Унгария и Полша, Румъния и Чехия, много добре разбират, колко е важно за тях да печатат парите си сами. Да имат  финансова свобода, която да им гарантира и по-голяма политическа свобода.“, каза още Първанов.

Според него народът, след като има правото на избор да определя политическите институции, има правото да определи и своята финансова свобода.

Той добави още, че Великобритания никога не е влизала в еврозоната, бранейки финансовия си суверенитет. Това по-късно ѝ дава правото да напусне Европейския съюз.

Ивелин Първанов посочи  и някои възможни рискове, които стоят пред страната ни, ако приемем еврото.

„Първото е, че всички страни в еврозоната поемат солидарно не само активите, но и пасивите от водената финансова политика. Тежкият гръцки, испански и италиански дълг от последните години в момента не ни засягат, но влезем ли в еврозоната, ние поемаме и техните задължения. Мисля, че България със своята крехка икономика, при сегашната международна ситуация и при дълговете, които има и  затрудненията, които среща по обслужването им, не трябва да се обременява с допълнителни, още по-големи дългове.

Освен това въпроси като повишаване на минимална и средна работна заплата в бюджетния сектор, отделянето на допълнителни разходи за пенсии, здравеопазване и образование, ще трябва да бъдат съгласувани вече не на национално ниво, а извън страната ни на наднационално ниво. За хората, които са учредили Европейската централна банка (ЕЦБ), българският интерес не е на първо място. Ние сме последни, на опашката, и ще бъдем обслужвани последни, колкото и да отричат този факт нашите политически опоненти, които се борят, за да унищожат финансовата свобода на България с въвеждане на еврото“, каза още Ивелин  Първанов – водач на листата на „Възраждане“ за 15 МИР Плевен.

Българските граждани могат да дадат доверието си за Ивелин Първанов с номер 3 в бюлетината!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!