Ивайло Папов от „Възраждане“: Не пипайте децата – те са свещени

Ивайло Папов от „Възраждане“: Не пипайте децата – те са свещени

„Понеже говорим за деца, никога не мога да съм достатъчно хладнокръвен, като говорим за либерализация на образованието.“, каза от трибуната на Народното събрание народният представител от „Възраждане“ Ивайло Папов по време на гласуването на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето.

Той беше категоричен, че за 25 години образованието е изцяло смачкано.

„Учителите също ги смачкаха, сега им даваме едни заплати, за да седят добри и кротки, да могат да си затварят очите за всички тези модерни неща, които се опитват да натрапят в училищната програма.“, допълни Ивайло Папов.

Той помни времето, когато през 2006 година ООН за България въведоха проект по сексуално и репродуктивно здравно образование в четири пилотни общини, включително и Враца.

„В едно „прекрасно“ учебниче, чиято тематика беше и за джендъри, се казваше, че момчетата не са само момчета и момичетата не са само момичета, учителите трябваше да го преподаваме на децата ни – аз не го възприех, защото през 2006-та не съм разбирал защо трябва да го учат децата. А те още оттогава са подготвяли почвата години по-късно да се вкарат закони, през които децата да имат право да сменят половете си. Кутията на Пандора за съжаление се отвори много и много отдавна, и вече процеса трудно ще бъде спрян. Ние трябва да подкрепим този законопроект, за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, чрез който се забранява  разпространяването на материали, свързани с половата идентичност и ориентация в училищните институции и детските градини, както и пропаганда за смяна на пола на децата, а лицата, разпространяващи такъв тип материали, да носят наказателна отговорност. И имам съвет към хранениците на вашите НПО – не пипайте децата, не пипайте българските деца – те са свещени. Балонът, в който голяма част от вас живеят е в София и в някои от големите градове, хората са твърде консервативни по малките населени места. Нашите деца не са европейските деца, нашите деца не са с идеите от Европа, нашите деца са съвсем различни. Българинът ви позволи да подарите реакторите на Украйна, да купувате самолети, но когато се стигне до децата, той ще стане и никой няма да може да го спре, включително и народните представители.“, каза в заключение Ивайло Папов.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!