Ивайло Папов от „Възраждане“: Градът тъне в мрак и това е само един от проблемите за решаване

Ивайло Папов от „Възраждане“: Градът тъне в мрак и това е само един от проблемите за решаване

Кандидатът за кмет на „Възраждане“ коментира с граждани проблемите с осветлението в града

„Град Враца като общински център трябва да изглежда хубав и приветлив, да посреща гостите на града с отличен вид. За съжаление, сега сме далеч от тази представа. Половината булеварди тънат в мрак вечер, а както знаете, идва тъмното полугодие на годината. Давам само два примера: „Крайречен“ булевард е изключително зле осветен, а по „Мито Орозов“ лампите светят и гаснат в някакъв странен ритъм и последователност.“, каза кандидатът за кмет на „Възраждане“ Ивайло Папов на среща с граждани. 

Според него това е съвсем решим проблем и едва ли има врачанин, който да не иска да види пътните артерии в града с адекватно осветление.  „Бюджетът е предвидил такива капиталови разходи от 711 хил. лева. както и 233 хил. за изграждане на ново осветление в кв. „Металург“ и „Дъбника“. Това трябва да се случи възможно най-скоро, а предвиденото частично изграждане да прерасне в цялостно.“ – заключи Папов. 

След проверка на документи, община Враца декларира преходен остатък в своя бюджет от над 12  милиона лева, а това е повече от необходимото, за да се стартира работа по този проблем.

 

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!