Ивайло Папов от „Възраждане“: Градът тъне в мрак и това е само един от проблемите за решаване

Ивайло Папов от „Възраждане“: Градът тъне в мрак и това е само един от проблемите за решаване

Кандидатът за кмет на „Възраждане“ коментира с граждани проблемите с осветлението в града

„Град Враца като общински център трябва да изглежда хубав и приветлив, да посреща гостите на града с отличен вид. За съжаление, сега сме далеч от тази представа. Половината булеварди тънат в мрак вечер, а както знаете, идва тъмното полугодие на годината. Давам само два примера: „Крайречен“ булевард е изключително зле осветен, а по „Мито Орозов“ лампите светят и гаснат в някакъв странен ритъм и последователност.“, каза кандидатът за кмет на „Възраждане“ Ивайло Папов на среща с граждани. 

Според него това е съвсем решим проблем и едва ли има врачанин, който да не иска да види пътните артерии в града с адекватно осветление.  „Бюджетът е предвидил такива капиталови разходи от 711 хил. лева. както и 233 хил. за изграждане на ново осветление в кв. „Металург“ и „Дъбника“. Това трябва да се случи възможно най-скоро, а предвиденото частично изграждане да прерасне в цялостно.“ – заключи Папов. 

След проверка на документи, община Враца декларира преходен остатък в своя бюджет от над 12  милиона лева, а това е повече от необходимото, за да се стартира работа по този проблем.

 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!