Ивайло Папов, кандидат-кмет за община Враца: В 21-ви век хората са със септични ями и нямат канализация. Решение за това има

„В България, в  21-ви век, все още има септични ями в дворовете на хората. Нехайството на управляващите е оставило населението извън  град Враца някъде в 19-и век“, каза Ивайло Папов на среща с граждани.

Кандидат-кметът на „Възраждане“ допълни: „Враца, трябва да изглежда хубав и приветлив, да посреща гостите на града с отличен вид. Но той е и общински център, в който  има и още 21 населени места. Село Згориград е най-голямото в общината и на практика то се приема по-скоро като квартал, а не като отделно селище. Неговите жители всяка година плащат данък сгради и Такса битови отпадъци (ТБО), но изграждане на цялостна канализационна мрежа няма, именно там все още много хора са със септични ями. Проект може да се направи и близостта с общински център е само един плюс за над 1500-те жители на селото.“, каза Ивайло Папов.

Кандидатът за кмет вече е обсъдил този въпрос със специалисти ВиК инженери, които са направили проектни изчисления.  Според тях от проектирането до построяването на водопровода и канализацията са необходими  не повече от 18 милиона лева. Община Враца декларира преходен остатък в своя бюджет от над 12  милиона лева, а това е голяма част от средствата,  необходими за да се стартира изградането на канализация. За дофинансиране ще се търсят допълнителни средства – от централния бюджет и европрограми.

Актуално

 “Възраждане – Асеновград” пита какво се случва с ремонта на Караалановото училище в нашия град? 

Костадин Костадинов : Зачестяват случаите на произвол, от страна на чужди гранични власти 

Инж. Коста Стоянов : От сглобката, отново ще гласуват в полза на местните олигарси. Какво стана, господа демократи?