Ивайло Папов: Изграждането на международния път Ботевград-Мездра е важен за инвестициите в региона

Народният представител от „Възраждане“ Ивайло Папов се включи в инспектиране строежа на скоростен път Ботевград – Мездра I-I, по поканата на областния управител Надя Донкинска. Преди това имаше среща, в която участваше и регионалният министър Андрей Цеков.

Те обсъдиха  проблеми във връзка с трафика, изграждането на международния скоростен път Ботевград-Мездра I-I, пътя, който свързва Враца и Оряхово, обходите които се ползват сега, както и програмите за регионално развитие, програмите за саниране  и енергийна ефективност.

„С регионалния министър, други депутатите, журналисти, областните кметове видяхме докъде е стигнал строежа на скоростния път Ботевград-Мездра. От фирмата, която го строи, казаха че до декември тази година този път ще бъде готов, но мен лично много ме съмнява, защото има още много работа – не са изградени всички тунели, мостовите съоръжения също се правят, взривяват се скали все още.“, каза Ивайло Папов пред журналисти.

Строителни инженери от своя страна смятат, че най-реалистично е до две години всичко да е изцяло завършено.

„От „Възраждане“ винаги сме смятали, че изграждането на критична инфраструктура, какъвто е пътя Ботевград-Мездра I-I, е важна за развитие на целия ни регион, за да може да дойдат нови инвеститори, а досегашните бизнеси могат да се разрастнат.“, допълни Ивайло Папов.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват