Дренчев от „Възраждане“ към община Ловеч: Докога ще ни изненадва дъждът? 

По традиция в Ловеч ни изненадва не само зимният сняг, но и дъждовете по всяко време на годината. През последния месец проливните дъждове за пореден път превърнаха улиците на града в реки и затрудниха нормалното ежедневие.

 

Нищо в града не се променя след направените дейности по водния цикъл, за които общините в цяла България, включително и Ловеч, усвоиха немалко средства. Очевидно шахтите в града все още са непочистени и отново са в основата на наводненията. Съдейки по финансовия  отчет на общинската фирма, която е ангажирана с почистването им, вероятно такова не е правено поне от година, въпреки че градът се наводнява при всеки малко по-проливен дъжд. 

 

Възстановяването на щетите, разбира се, е за сметка на потърпевшите граждани, чиито офиси, магазини и прочие са наводнени вследствие на общинската безотговорност. Опасявам се, че с това поведение на общинската администрация скоро Ловеч няма да е известен като градът на люляците, а като градът на реките. 

 

„За да не се допусне това градът непрекъснато да бъде наводнен и да се налага да се снабдим с лодки, за да се придвижваме в Ловеч, ще започна активен диалог по темата с община Ловеч. Като народен представител, който е избран от ловчанлии, аз искам да бъда сигурен, че всички дейности по водния цикъл и почистването на шахтите и поддържането на водопреносната мрежа са извършени качествено и средствата за това са изразходвани целесъобразно, за което ще отправя необходимите запитвания. Искам да съм убеден, че за това непрекъснато състояние на наводнения в града не е причина липсата на връзка между общинските звена и държавната администрация. Ще съдействам според силите си и всички законови средства, за да се вземат правилните решения, така че Ловеч да е град на люляците, а не на наводненията. Ще проверя чрез съответните запитвания дали са верни твърденията на граждани, които дойдоха в моята приемна, че много от шахтите не са свързани с канализацията и реално не са шахти, а попивни ями.“, коментира Николай Дренчев, народен представител на „Възраждане“, избран от област Ловеч. 

 

Актуално

Костадин Костадинов: Унизително и срамно е ДПС да управлява държавата

Кандидат-кметът за град Пазарджик – Десислава Георгиева откри предизборната кампания, като посети две емблематични за Пазарджик места 

Кандидат-кметът на “Възраждане” за Велинград – Иван Маринов откри кампанията с църковен водосвет