Дренчев от „Възраждане“ към община Ловеч: Докога ще ни изненадва дъждът? 

Дренчев от „Възраждане“ към община Ловеч: Докога ще ни изненадва дъждът? 

По традиция в Ловеч ни изненадва не само зимният сняг, но и дъждовете по всяко време на годината. През последния месец проливните дъждове за пореден път превърнаха улиците на града в реки и затрудниха нормалното ежедневие.

 

Нищо в града не се променя след направените дейности по водния цикъл, за които общините в цяла България, включително и Ловеч, усвоиха немалко средства. Очевидно шахтите в града все още са непочистени и отново са в основата на наводненията. Съдейки по финансовия  отчет на общинската фирма, която е ангажирана с почистването им, вероятно такова не е правено поне от година, въпреки че градът се наводнява при всеки малко по-проливен дъжд. 

 

Възстановяването на щетите, разбира се, е за сметка на потърпевшите граждани, чиито офиси, магазини и прочие са наводнени вследствие на общинската безотговорност. Опасявам се, че с това поведение на общинската администрация скоро Ловеч няма да е известен като градът на люляците, а като градът на реките. 

 

„За да не се допусне това градът непрекъснато да бъде наводнен и да се налага да се снабдим с лодки, за да се придвижваме в Ловеч, ще започна активен диалог по темата с община Ловеч. Като народен представител, който е избран от ловчанлии, аз искам да бъда сигурен, че всички дейности по водния цикъл и почистването на шахтите и поддържането на водопреносната мрежа са извършени качествено и средствата за това са изразходвани целесъобразно, за което ще отправя необходимите запитвания. Искам да съм убеден, че за това непрекъснато състояние на наводнения в града не е причина липсата на връзка между общинските звена и държавната администрация. Ще съдействам според силите си и всички законови средства, за да се вземат правилните решения, така че Ловеч да е град на люляците, а не на наводненията. Ще проверя чрез съответните запитвания дали са верни твърденията на граждани, които дойдоха в моята приемна, че много от шахтите не са свързани с канализацията и реално не са шахти, а попивни ями.“, коментира Николай Дренчев, народен представител на „Възраждане“, избран от област Ловеч. 

 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!