Димо Дренчев от „Възраждане“:  1,75 млрд.лв. остават в общините с идеята да се ползват ефективно

Димо Дренчев от „Възраждане“:  1,75 млрд.лв. остават в общините с идеята да се ползват ефективно

По предложение на „Възраждане“ в бюджета за 2023г. се прие промяна в член 87, която позволи на общините да не възстановяват обратно по сметките на Министерство на финансите в края на годината неизразходваните средства.

Промяната е от изключително значение за общините, защото, поради сложната политическа и икономическа обстановка, много от по-значимите и сложни поръчки не са започнали или имат забавяне.

Задължението за връщане на всички неизразходвани средства, особено в предизборна обстановка, щеше да доведе до това да се харчат скоростно пари за ненужни демонстрационни проекти, тип пейки и чешмички,и да се изостави всичко дългосрочно, за което няма да стигне времето до края на годината.

Предложението на „Възраждане“ беше прието, въпреки съпротивта на финансовия министър, с него в българските общини остават 1,75 милиарда лева, което ще им позволи през следващата една година спокойно да завършат започнатите проекти – като  ремонти на улици, сгради, водопроводи, канализация и осветление.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!