Димо Дренчев: Няма да мълчим, не сме послушковци – „сглобката“ ще чуе гласа на 604 000 българи, които искат референдум за запазване на лева

„Ще се съберем този четвъртък пред сградата на Конституционния съд в центъра на София. Ще се съберем, за да изразим твърдата си позиция в защита на българския национален суверенитет и на демокрацията в България.“, написа народният представител Димо Дренчев в социалната мрежа ФБ.

На 8 февруари „Възраждане“ организира протест  в 9:00 часа пред сградата на ЦУМ, в центъра на София, където се намира Конституционния съд.

604 000 български граждани ясно заявиха, със своите имена, че желаят да се проведе референдум за запазване на българския лев.

„Сглобката не посмя да чуе гласа на хората и с незаконно решение на Народното събрание отказа да проведе допитването. „Възраждане“ обжалва решението на НС в Конституционния съд, но той след месеци бавене и след подмяна с послушковци на двама от членовете си, изведнъж реши да се съгласи с ДПС/ГЕРБ/ППДБ и да отхвърли волята на народа. Ако мълчим и сме смели само пред клавиатурата вкъщи, ще ни мачкат още и още. Елате с нас и покажете, че заслужаваме да бъдем питани и заслужаваме да оцелеем като народ.“, призова Димо Дренчев всички членове и симпатизанти на политическата организация.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват