Димо Дренчев, „Възраждане“ с решението на най-важния проблем в момента

Димо Дренчев, „Възраждане“ с решението на най-важния проблем в момента

Водачът на листата на „Възраждане“ за 14 МИР Перник – Димо Дренчев, беше гост в телевизионно предаване на Българската национална телевизия.

Там той  каза, че най-належащо, което трябва да се реши, е запазването на финансовия суверенитет на страната ни.

„Най-важната задача  е борбата на „Възраждане“ за запазване на собствената суверенна валута, за запазване на българския лев. Виждаме, че Министерството на финансите смени своята позиция. Само преди 3 месеца бяха убедени, че ние сме готови от 1 януари 2024 г. да влезем в еврозоната. В момента говорят за отлагане за няколко години или че изобщо няма да можем да влезем при запазване на сегашния курс евро/ лев!“ каза Димо Дренчев.  

Той  добави, че заключенията, ако България продължи с безотговорна финансова политика ще бъде доведена до фалит,  са правилни.  Финансовата политика, водена от последните 3 парламента, както от правителството на Продължаваме промяната и от служебните правителства, определено е  безотговорна.

„ Доста пари се раздадоха на калпак, без да се подсигури от къде ще бъдат взети. Но същото може да се каже и за Европейския съюз  като цяло, защото всичко започна от ковид пандемията – затваряне на бизнеси от една страна, от друга страна – печатане на пари с цел да се справим с кризата, всякакви разточителни спасителни програми. Истината е, че инфлацията идва тогава, когато много пари преследват малко стоки в икономиката. Европейската централна банка  и Федералният резерв от кризата през 2008 г. непрекъснато печатат пари, като особено се засили това по време на ковид пандемията. Същевременно затварянето на предприятия, прекъсването на транспортните връзки по време на пандемията, а сега и с войната, която започна февруари миналата година, допълнително пък откъсването на Европа от евтините енергийни ресурси направи така, че всъщност ние имаме много по-малко стоки, много по-малко производство, а същевременно имаме много повече пари в обръщение. Няма как да не настъпи инфлация и тя съвсем закономерно дойде.“, коментира още Дренчев.  

Той добави, че валутният борд е единственият спасителен пояс за българската финансова система. Добави, че  казаното  от Министерството на финансите е теоритично вярно и е нещо, което „Възраждане“ казва от 2 години.

„Фиксингът 1.95583 не ни е гарантиран. Знаете, че третият кабинет на ГЕРБ през 2020 г. приеха, че той може да бъде уговорен при самото ни присъединяване в Еврозоната, евентуално ако то се случи. За да бъде приет този фиксинг, трябва всяка една от страните в еврозоната да се съгласи с него.“, припомни още Димо Дренчев.

 

Българските граждани могат да дадат доверието си  за „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината на изборите 

на  2 април 2023 г. 

 

Избери свободата!

 

„Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!