Димитър Махнев е кандидат-кметът на “Възраждане” за община Кричим 

Димитър Махнев е кандидат-кметът на “Възраждане” за община Кричим 

“Кричим има всички дадености и предпоставки да бъде развитият  европейки град, който всички искаме. Убеден съм, че с активното участие на повече граждани, общи усилия и воля, ще се справим с всяко предизвикателство.”, смята Махнев. 

Според него, много важен за Кричим е ясният хоризонт на развитие, а като основни управленски принципи, посочва – откритото, почтенно и предвидимо управление, съблюдаването на прозрачността при управление и разпределение на общинските активи, спазване на закона и зачитане на морала и обществените очаквания. 

Той има широко разгърната управленска програма, с много конкретни идеи как да се реализират печелившите решения за общината. Сред тях са – привличане на инвеститори и разкриване на работни места, тясно взаимодействие и подкрепа за местния бизнес, подпомагане на земеделските производители за бърза реализация на произведените от тях сезонни стоки, реконструкция и обновяване на Общинския пазар, изграждане на нови детски и спортни площадки, цялостно обновяване на стадион “Христо Ботев”. 

Силен акцент в управленската му програма намират секторите – култура и историческо наследство и туризъм. Сред идеите му са – изграждане на Художествена галерия за излагане на творби на местни художници, подкрепа за млади таланти и творци, основен ремонт на читалището и превръщането му в културно средище, създаване на улеснен достъп до крепостта Калето, както и изграждане на площадка за наблюдение.

“Секторите здравеопазване и образование са от изключителна важност, те са структуроопределящи за състоянието на една община. Затова и в тези аспекти, смятам да развия амбициозна програма, която да включва – изграждането на център за спешна медицинска помощ, развитие на общинска програма “ин витро” – предоставяне на финансова подкрепа за семейства и двойки с репродуктивни проблеми, пълна подкрепа за инициативи, свързани с образованието и науката, подпомагане на училищните ръководства за участие в европейски и международни проекти”, коментира Махнев. 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!