Димитър Гюрев  се срещна с кмета на Община Лъки, във връзка с рестриктивния воден режим в село Джурково

Димитър Гюрев  се срещна с кмета на Община Лъки, във връзка с рестриктивния воден режим в село Джурково

Народният представител от “Възраждане”, Димитър Гюрев се срещна с кмета на община Лъки, във връзка с изключително рестриктивния воден режим в село Джурково, през летните месеци, поради течове по остарялата водопреносна мрежа. Тази изключително неприятна, за местното население, практика продължава повече от 10 години. С народният представител от “Възраждане” беше жител на село Джурково, за да разкаже за проблемите, с които се сблъсква местната общност. Зимата такъв проблем няма поради това, че повечето от къщите са празни и нивото на валежите е високо.

“Още преди шест години хората са събирали подписи с надежда някой да обърне внимание на проблема им, но резултат така и няма. Писали са до различни институции, като попадат в познатата ситуация на прехвърляне на отговорността помежду им.

А от разговора с кмета и преди това с хората от селото разбрах, че решението на проблема се състои в подмяната на няколко десетки метра стари тръби. Като тръбите са вече осигурени. Остава единствено да се подменят за да бъде възстановен достъпа на хората до питейна вода целогодишно. Кметът пое ангажимент да направи всичко, което зависи от него и в най-кратки срокове повредата да бъде отстранена, като пред нас проведе разговор с главния инженер на ВиК – Пловдив Антон Гълъбов, който се ангажира със същото.

В прав текст заявих на кмета, че ако напролет проблемът не бъде решен, ще се стигне до ефективен протест със затваряне на пътища”, категоричен е народният представител от “Възраждане”, Димитър Гюрев.

Районът на Джурково е изключително чист и привлекателен за туризъм. Няма как, обаче да се привлекат туристи с безводието, което мъчи местните хора.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!