Димитър Гюрев от “Възраждане” : Един от основните проблеми на Асеновград е презастрояването 

Димитър Гюрев от “Възраждане” : Един от основните проблеми на Асеновград е презастрояването 

“За мен един от основните проблеми на Асеновград, решаването на който ще бъде моя основна кауза е презастрояването на града и вътрешността му. Само за последните 10-12 години в десетки зелени площи и междублокови пространства изникнаха жилищни сгради. В следствие на това се влошава качеството на живот в градската среда. Отнема се възможността на тези места да бъдат изградени детски площадки, където децата да могат спокойно да играят. Нараства броят на автомобилите, задълбочава се проблемът с наличието на паркоместа. Електропреносната и водопреносната мрежа не издържат, защото достигат  пълния си капацитет.

Решението на този проблем е в навременна актуализация на Общия устройствен план, както и на подробните устройствени планове, промяна на наредбата за отстояние между сградите, която позволява да се строят сгради в междублоковите пространства. Това предполага разширяване на града по периферията, което в момента не се прави, но паралелно с това се презастроява вътрешността му.

За добро управление на община Асеновград е нужен градоначалник, който има ясна визия и стратегия за развитието на общината, областта и дори региона, и чиито действия са подчинени единствено в интерес на гражданите на Асеновград”, заяви на среща с граждани кандидатът за кмет от “Възраждане”, Димитър Гюрев.

„Възраждане“ е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!