Деян Николов: Хората са ни изпратили в СОС, за да се борим с корупцията и мафията

Деян Николов: Хората са ни изпратили в СОС, за да се борим с корупцията и мафията

„Кметът на София иска 38 милиона лева за канализация и завършване на някои проекти из София, защото иначе ще загубим финансирането по тях от ЕС.
Първо, не смятам за удачно финансови проблеми на общината да се използват за политическо изнудване и ние няма да решаваме проблемите с избиране на председател на Столичния общински съвет под принуда. Хората са ни изпратили там, за да се борим с корупцията и мафията, а не да се „сглобяваме“ с тях.
Второ, чак днес получихме доклад за въпросните проекти, а до края на годината остават броени дни. Този доклад трябваше да е при нас на 15 ноември, за да имаме време да го разгледат нашите експерти.
Трето, ако някой е оставил общината в това състояние с риск да загубим финансиране по европейски програми за 200 милиона, то нека се търси отговорност от него. Очаквам Васил Терзиев да изкара поименен списък с всички длъжностни лица, които носят отговорност за ситуацията – кмет, заместници, директори, общински съветници, експерти и т.н.
Четвърто, очаквам Васил Терзиев публично да обясни прави ли се ревизия на управлението на ГЕРБ и кога ще имаме първи резултати, защото без такава ревизия ще потвърди, че са двете страни на една и съща монета.“ коментира Деян Николов – председател на групата общински съветници на „Възраждане“ в Столичен обюински съвет.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!