Деян Николов: Нямам очаквания на 25 януари да се избере Председател на Столичен общински съвет

Деян Николов: Нямам очаквания на 25 януари да се избере Председател на Столичен общински съвет

Подозирам, че е възможна сглобка на ниво София

 Председателят на групата общински съветници от “Възраждане” в Столичния общински съвет (СОС) – Деян Николов, гостува в сутрешния блок на БНР – Радио София, във връзка с невъзможността да се стартира работата на Столичен общински съвет и да се избере негов Председател и причините за това.

Деян Николов заяви, че февруари изтича тримесечният срок, в който Столичен общински съвет трябва да избере Председател и да започне да функционира и работи нормално.

“Водят се разговори, които имат една-единствена цел, а именно – да се намери начин как да се оправдае сглобка в София, по подобие на това, което се случи на национално ниво. Единствената спирачка в момента за работещ Столичен общински съвет е, че и едните и другите политически сили имат притеснения как хората, които ги подкрепят, електоратът и тези, които са гласували за тях, биха реагирали на една сглобка. Защото, ако забелязвате, вече не говорим за дългото управление на ГЕРБ, ремонта на ремонтите, проблемите, ревизията, която би трябвало според нас да се направи, не говорим и за Паметника на Съветската армия, който беше унищожен. Формациите в Столичния общински съвет се опитват всячески да приключат този цирк с някаква сглобка. Моето очакване е, че в крайна сметка, на национално ниво ротацията, която предстои, също ще изиграе своята роля и в СОС и той ще стане жертва на ротацията или ще бъде част от уговорката за ротацията.”, коментира темата общинският съветник от “Възраждане” Деян Николов.

Той допълни, че според него е малко вероятно да се стигне до нови избори за Столичен общински съвет, въпреки съществуващата теоретична възможност, обусловена в Закона за местната власт, в който се казва, че ако в рамките на три месеца не се избере Председател и Общинският съвет не функционира и изпълнява дейността си, тогава би следвало да има нови избори.

“По отношение не блокираната работа на Общински съвет – трябва да се намери решение, само че въпросът е – какво решение и дали софиянци са съгласни с управление, не по-различно от това, което сме наблюдавали последното десетилетие. Говорим за около 10 млрд. лева бюджет в рамките на целия мандат за столицата, интересите са много големи. За да се отпуши работата на Столичния общински съвет могат да се направят всякакви безпринципни коалиции, но въпросът, който всеки жител на София трябва да си зададе, е : дали реално ще има промяна или София ще продължи да бъде управлявана по начина, по който беше управлявана. Дали фирмите, които са извършвали некачествени дейности, ще бъдат заменени, дали контролът върху тях ще бъде увеличен. Така че, политическата криза трябва да бъде решена, но не на всяка цена.”, заяви Деян Николов – председател на групата от “Възраждане” в Столичен общински съвет.

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!