Деян Николов: Кръстовищата на две нива и буферни паркинги ще оптимизират трафика в центъра на София

В програмата на Деян Николов – кметът издигнат от „Възраждане“ е заложено израждане на кръстовища на две нива, с което ще бъдат постигнати две ползи за софиянци – оптимизиране на автомобилния трафик и намаляване на замърсяването на въздуха. Това каза кандидатът на среща с граждани в столичния квартал „Кремиковци“.

„Основното решение, което сме заложили в нашата програма, е изграждането на максимално много кръстовища на две нива в широкия център и крайните квартали на града. Такива кръстовища водят до силна оптимизация на трафика в столицата, като всички помним какво беше на Драган Цанков преди години.

Оптимизацията на синята и зелена зона също ще стимулира повече хора да използват метрото и ще подобри трафика в центъра. За живущите в центъра сме предвидили по едно безплатно място и второ на преференциална цена. За всички останали,  паркирането в центъра би трябвало да бъде лукс на малко по-висока цена. За тях ще бъдат изградени буферни паркинги, където могат да паркират автомобила  си и да се придвижат спокойно в града пеш или с друг транспорт.

Основен приоритет ще ни бъде и довършването на южната дъга, за която има проект от арх. Диков и финансиране по Европейски програми като част от международните пътни коридори.“, коментира Деян Николов темата за трафика, която тормози софиянци и също изглежда нерешима поради неспособността на управлявалите до момента София да се справят с нея.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

 “Възраждане – Асеновград” пита какво се случва с ремонта на Караалановото училище в нашия град? 

Костадин Костадинов : Зачестяват случаите на произвол, от страна на чужди гранични власти 

Инж. Коста Стоянов : От сглобката, отново ще гласуват в полза на местните олигарси. Какво стана, господа демократи?