Деян Николов: За един мандат ще успеем да изградим 30 детски градини

В момента детските градини се строят на четири пъти по-висока цена

На отворена среща с граждани пред Деян Николов беше поставен въпросът за липсата на места в детските градини  София. Гражданите настояха кадидатът за кмет да коментира решението на този въпрос като предварително  заявиха, че за тях той е безнадежден и нерешим.

„Около 6000 деца нямат място в детските градини, което прави около 30 детски градини средно с по 8 групи всяка, които трябва да се изградят. В момента строителството  излиза на общината между 1.3 и 2 милиона лева за група от 25 деца, което е до 4 пъти над пазарната цена. Различни строителни компании оценяват такива проекти на 500 хиляди лева за група. Разчетите ни сочат, че за един мандат ще успеем да изградим нови 30 детски градини, което ще струва на бюджета по 30 милиона на година. Това е съвсем постижимо  при 2.5 милиарда бюджет на София и капиталова програма от 600 милиона, която се изпълнява  на едва 70% в момента. Остават близо 200 милиона, с които можем спокойно да осигурим детска градина  за всяко дете.“, каза Деян Николов, кандидатът за кмет издигнат от „Възраждане”,

Той каза още, че решаването на проблема с детските градини ще подобри и трафика сутрин и вечер, защото прекалено много родители са принудени да минат половината град, за да стигнат до детската градина, в която е прието детето им.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

 “Възраждане – Асеновград” пита какво се случва с ремонта на Караалановото училище в нашия град? 

Костадин Костадинов : Зачестяват случаите на произвол, от страна на чужди гранични власти 

Инж. Коста Стоянов : От сглобката, отново ще гласуват в полза на местните олигарси. Какво стана, господа демократи?