Деян Николов: Всички, които са против възстановяване на фашизма в България, ги очакваме на протест днес

Деян Николов: Всички, които са против възстановяване на фашизма в България, ги очакваме на протест днес

„Паметникът се премахва незаконно, но най-важното, което трябва да кажем е, че след 34 години, преходът най-после приключи – оттук нататък имаме чиста проба фашизъм. За съжаление преходът не докара демокрацията, но пък докара фашизма.“, каза общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов в ефира на Нова Нюз.

Той поясни, че няма никакви документи, заповеди и разрешения да се извършва демонтаж на Паметника на Съветската армия.

„Някой си заместник кмет в район Средец е решил, че това не е паметник на културата, и няма да съгласуват нищо от тези действия с Министерството на културата. Няма да спазват процедури, няма да спазват правила, няма да спазват закони, защото те са над закона. Просто ще качат едни хора, които уж демонтират, но всъщност режат с флекс фигурите, тоест в момента се унищожава паметника, той не се демонтира. Оттук нататък той няма как да бъде възстановен.“, коментира още Деян Николов.

Според него за едно такова историческо решение трябва да се направи Референдум и допитване до гражданите на столицата. Да не забравяме, че паметникът е построен с дарения на всички българи.

„Нали искаме демокрация, айде сега съвсем демократично да видим какво искат хората. Вчера вечерта първи гръмнаха шампанското фашистките организации в България, с ленти Азов по ръкавите, това се случваше, докато течеше рязането на първите елементи от паметника. Смятам че е достатъчно показателно, какви хора, с какви възгледи ликуват унищожаването на историческа памет, без значение дали я харесват или не.“, каза още Деян Николов.

Той призова всички, които са против възстановяване на фашизма в България, да участват на протест тази вечер в 18:00 часа пред Паметника на Съветската армия.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!