Деян Николов: Виждам възможност за София да е модерен град с модерна инфраструктура

Деян Николов: Виждам възможност за София да е модерен град с модерна инфраструктура

Кандидатът за кмет на София, издигнат от „Възраждане“ вижда перспектива пред София да бъде модерен град с модерна инфраструктура. На отворена среща в район “Овча купел” той сподели с присъстващите столичани, дошли да се видят с него виждането му за развитие на града.

„ С екипа ми предвиждаме Нова транспортна схема за обществения транспорт, осигуряваща свързаност на крайните  квартали с центъра на града, защото София не е само централната част и е справедливо и живущите в по-крайните райони да имат добра транспортна свързаност с всички части на София. Така ще осигурим удобство на софиянци и по-добра оптимизация на личното им време в ежедневието им изпълнено с ангажименти. Направили сме подробни разчети, според които е възможно метрото да се използва безплатно от всички софиянци. Ще го постигнем, докато решаваме един друг проблем за софиянци – паркирането в центъра на града. За всички живущи в синята и зелената зона ще осигурим по едно безплатно място и по едно на преференциална цена. За всички  останали ще завишим  малко цената на паркирането в двете зони. Ще изградим буфени паркинги обаче, на които да могат да паркират и да се придвижат пеш или с безплатното метро например.  С екипа ми сме категорични, че синята и зелена зона не бива да се увеличава повече, така че с предложените от нас мерки постигаме решението на няколко проблема. Постигаме оптимизация на трафика и респективно намаляваме вредните емисии, с което постигаме по-чист въздух за софиянци, осигуряваме възможност за по-лесно паркиране в центъра на София, по-добри условия за паркиране на живеещите  в центъра, които заплащат веднъж данък за МПС и веднъж такса за синя или зелена зона. С това към момента те са облагани двойно и този рекет на софиянци, налаган от Общината  трябва да се премахне.   Планираме още завършване на Южната дъга на околовръстното шосе и реализиране на проекти за скоростни отсечки от западна и северна София до центъра на града, както и изграждане на кръстовища на две нива по ключови пътни артерии на града, с което допълниелно ще намалим трафика и ще улесним придвижването за всички софиянци. .

“Екипът ми работи активно и по възможностите за финансиране чрез новия програмен период на Европейския съюз на ремонт на улична инфраструктура – тротоари, междублокови пространства и улици. В момента в София, като изключим до известна степен централната част, те са в окаяно състояние. Това не е справедливо разпределение на ресурсите, защото всички столичани плащат данъци, а не всички имат добра инфраструктура. Едни ходят по тротоар със счупени плочки, а при други се ремонтира, после има ремонт на ремонта. Искам да възстановя справедливостта в тази посока, в разпределението на ресурсите на града. Искам да възвърна справедливостта за всички софиянци. Това може лесно да се постигне след анализ и оптимизация на бюджета и премахване на корупционните практики в обществените поръчки.

Вече споменахме за играждането на буферни паркинги, но паркоместа в районите на София  масово липсват. Например в район „Витоша“, „Младост“, „Люлин“, който вече също се пренаселва, а и на много други места. Ето защо е необходимо да се изградят паркинги върху общински имоти, където е възможно както и да се завиши контролът върху новото строителство и да се изисква във всяка сграда да има осигурени паркоместа. Планираме да постигнем и баланс в територията и нейното разрастване,  като осигурим възможност за инвеститорите да изградят нов квартал в северната част на София,  с подсигурена инфраструктура и преференциални условия, които да предизвикат инвеститорски интерес. За да може по-лесно  гражданите да общуват с управляващите ги и   да участват реално и ефективно в управлението,  ще дигитализираме ефективно  административните услуги с проект “Столична община на една ръка разстояние“. В момента между управляващите и управляваните има огромна пропаст, липсва комуникация и това допълнително задълбочава проблемите в София, които и без това са много и пряко влияе на качеството  на живот в града“, каза Деян Николов, кандидатът за кмет на София на среща с граждани.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!