Даниел Петров

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Даниел Петров – водач на листата за народни представители  на 07 МИР Габрово. Той е на 44 години. Възпитаник на Технически Университет Габрово. Средното си образование завършва със специалност „Икономика, управление и финанси в търговията“.

Професионалното му развитие е в сферата на частния бизнес – управител на фирма за производство на метални конструкции, производство и ремонт на инженерни съоръжения и възли за промишлеността. Партньор с едни  от най-големите компании в страната и чужбина.

От 2007 година до деня на изборите за 47 Народно събрание се занимава с частен бизнес.

Учредител и доскорошен председател на структурата на „Възраждане“ за гр. Габрово, от която е излъчен и избран за народен представител.

Към настоящия момент е народен представител трети мандат, член на парламентарната група на „Възраждане“.

В 47 Народно събрание е бил заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите., а в 48 и 49 –  неин член, както и в Комисията по околната среда и водите.

През цялата си парламентарна дейност е защитавал интереса най-вече на малките и средни земеделски стопани и фермери, както и на обикновените граждани.

Участвал в редица законопроекти, като най-открояващи се са тези, в Комисията по земеделие. На последните местни избори е бил кандидат за кмет на община Габрово като стига до балотаж на втори тур. 

Публикации от Даниел Петров

28.03.2024

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове 

Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”,  Даниел Петров в Закона...
26.03.2024

Даниел Петров: Горските предприятия се управляват непрозрачно и корупционно 

В отговор на искане на народния представител от „Възраждане“ Даниел Петров, от Министерство на земеделието и храните  са предоставени...
29.02.2024

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват

Даниел Петров от „Възраждане“ посети Минск,  по покана на Външното министерство на Република Беларус заедно с представители на европейски...
08.02.2024

Даниел Петров: От сглобката унищожават обработваеми земеделски земи, за да строят фотоволтаични паркове 

В Народното събрание се обсъди внесен от “Възраждане” Проект на Мораториум за забраната за изграждане на фотоволтаични паркове върху...

Изказвания и позиции на Даниел Петров

Свържи се с Даниел Петров

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Вашето име
=

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!