Георги Георгиев: След предложение на „Възраждане“ най-бедните пенсионери все пак ще получат по 100 лева добавка за празниците

Георги Георгиев: След предложение на „Възраждане“ най-бедните пенсионери все пак ще получат по 100 лева добавка за празниците

„Радваме се, че благодарение на „Възраждане“ и на разума на част от другите народни представители бе прието предложението ни да се увеличи сумата на добавките на пенсионерите за великденските празници на 100 лева. Само групата на ППДБ не подкрепи това предложение, но то за тях това е нормално, тях социалната политика не ги интересува.“, каза народният представител и координатор на областите Хасково и Кърджали Георги Георгиев от трибуната на Народното събрание.

Той припомни, че на първо четене тяхното предложение да има по 100 лева за всички пенсионери не е събрало достатъчно гласове. Между първо и второ четене беше прието предложението на друга политическа партия добавките да са по 75 лева за пенсионерите, които са под прага на бедност.

„От „Възраждане“ увеличихме тази сума да е 100 лева, което беше прието от Финансова комисия и се достигна до компромис, така че най-бедните пенсионери да не се притесняват поне на тези светли празници.“, каза още Георгиев.

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!