Георги Георгиев: Поставянето на светофар на пътя Хасково-Димитровград ми прилича на корупция, по-удачно е мантинела

Георги Георгиев: Поставянето на светофар на пътя Хасково-Димитровград ми прилича на корупция, по-удачно е мантинела

Във връзка с поставянето на светофар на пътя Хасково – Димитровград при кръстовището с Ритейл парка и Бирената фабрика се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението, в което участва и народния представител от „Възраждане“ Георги Георгиев.

На обсъждането стана ясно, че все още тече обществената поръчка за избор на изпълнител, а прогнозната стойност е за близо 500 000 лв.

„Съгласен съм, че 2016 – 2017 та година на това място станаха множество пътни транспортни произшестия, но за мен най-удачното решение за безопасността на гражданите е поставянето на мантинела, защото основният трафик по пътя е между двата града, а не е насочен към магазините или фабриката. Светофарът ще създаде големи задръствания, особено в летните месеци с многото румънски туристи за Гърция, а кръговото също е предпоставка за катастрофи, каквито често ставаха в началото с това при „Язаки“.“, каза Георги Георгиев.

Според народния представител случая му прилича на корупция, защото поставянето на мантинела вероятно щяло да струва около 5000 лв., а светофар и кръгово щели да са близо 1 млн. лв.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!