Геноцидът спрямо спорта и културата във Варна продължава

Геноцидът спрямо спорта и културата във Варна продължава

Геноцидът спрямо спорта и културата във Варна продължава

От проектобюджета на община Варна, който беше обявен днес, ясно се вижда, че кметът на морската столица и екипът му орязват с над 6 млн лв. от издръжката на спортните бази на Варна и около 800 хил лв. от програма „Спорт“. Това се казва в позиция на общинските съветници от групата на “Възраждане” в Общински съвет – Варна.

Съветниците от “Възраждане” с притеснение отбелязват още, че не се планират разходи за ремонти и довършване на залите в кв. Младост и ОУ „Найден Геров“, не се планират разходи и за проектиране на нови спортни комплекси в града.

“Явно е, че според управляващите безвремието в спорта трябва да продължи. Ние не приемаме фалшивата  промяна, която всъщност продължава политиката на ГЕРБ за бетониране и асфалтиране на града ни.”, допълват общинските съветници от “Възраждане”.

В тази връзка, те внасят пакет от предложения за спешни ремонти на спортните бази във Варна на стойност 2 млн лв., както и за довършване и проектиране на нови спортни съоръжения.

Оказва се, че не по-различна е ситуацията и в сферата на културата. В тази връзка ще бъдат внесени предложения за ремонт на Летния театър, сцена “Раковина” и създаване на нови фондове за култура.

“Ако в направления Култура и Спорт няма възходяща промяна и при този кмет, то тогава смело можем да кажем, че промяна въобще няма. Има още управление на ГЕРБ. Надяваме се управляващите да се вразумят и да прекратят геноцида над спорта и културата на Варна.”, се казва още в позицията на групата общински съветници от “Възраждане” в Общински съвет-Варна.

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!