„Възраждане“ ще развива родното село на Александър Стамболийски

„Възраждане“ ще развива родното село на Александър Стамболийски

Кандидатът за народен представител за област Пазарджик Стоян Таслаков и четвъртата в листата Иванка Кърджийска се срещнаха с кмета на с. Славовица, избран с гласовете за „Възраждане“, за да проучат как местните се справят с проблемите и какви решения може да се предложат.

Кметът Веселин Вресков сподели, че жителите са ангажирани с дейности по подобряване условията на живот и престой в селото. Той разкри, че дори е получил и първото си дарение от местен, живеещ в Славовица. Средствата са използвани за почистване на главната улица и на пътя до гробищата. С голяма любов и грижа, и с доброволната помощ на младите  жители, е почистен и паметника на Александър Стамболийски.

Селото е родно на роденият преди 145 години политик и е едно от първите населени места с канализация още от 30-те годините на миналия век.

В селото има редица културни и исторически забележителности – музей на Александър Стамболийски, както и неговата родна къща.

„Читалището в Славовица е голямо, но е в лошо състояние и се руши. Зададох въпроси към министъра на културата относно състоянието и статута на сградата. В отговор стана ясно, че  предстои да получи статут – паметник на културата, но решението се бави.“, каза Стоян Таслаков.

С този казус е ангажирана и Иванка Кърджийска, която сподели, че това забавяне изглежда като вид саботаж и преднамерено се бавят нужните документи.

„Бил съм на много места в Европа и мога да кажа, че след почистването на входа на селото, то е придобило спретнат вид по европейски образец.  Когато има желание всичко е възможно, въпреки че областната администрация пречи или не си върши задълженията.“, допълни Таслаков.

Възраждане е с N12 в бюлетината 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!