“Възраждане” със силна кандидатура за градоначалник на “Пещера” 

“Възраждане” със силна кандидатура за градоначалник на “Пещера” 

Магистърът по Застраховане и Актюерство – Мария Джуркова е неслучаен избор за “Възраждане” в битката за Пещера. 

 

Освен впечатляваща професионална биография, която включва позицията на изпълнителен директор на производствен завод и собствен бизнес в сферата на финансовото и застрахователното посредничество, Джуркова развива активна обществена дейност – организатор е на множество благотворителни акции, както и на събития, в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Награждавана е за дейността си от фондация “Искам бебе”. 

 

В период от две години, съвместно с Главния библиотекар на библиотеката към читалището на Пещера, осъществява международен проект “Пещерски късмети”, чрез който, флаери с рисунки на деца и стихове на автори от родопското градче, са преведени на няколко езика и разпространени на четири континента. 

 

В продължение на това, подкрепя и реализира технически инициативата – “Чужденци четат българска поезия”, в която се включват повече от 30 чужденци, изучаващи български език, от цели пет континента. Международните културни прояви по тази инициатива, тепърва предстоят в Германия и Нидерландия. 

 

Джуркова приема за своя лична кауза популяризирането на историята на своя роден град, като поддържа информационен сайт, в който описва историческите и настоящите личности и събития, което я превръща в един истински краевед на родния ѝ град. 

 

Тя е и един от двигателите на проекта “Алея на славните пещерняци”, чрез който емблематични личности за Пещера, се представят на съвременната общественост по нестандартен начин.

 

“Твърдо вярвам, че добрият градоначалник, трябва да е влюбен в града, който иска да управлява. Да живее и диша с проблемите на хората и да е непримирим, докато не ги реши. Обичам Пещера и искам хората в града да се чувстват все по-щастливи, спокойни и заобиколени от чиста и красива среда”, коментира Джуркова. 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!