„Възраждане“: Ставаме свидетели на недопустимото противопоставяне между рибари и Община Варна

„Възраждане“: Ставаме свидетели на недопустимото противопоставяне между рибари и Община Варна

Ставаме свидетели на недопустимото противопоставяне между рибари и Община Варна. Това се казва в декларация представена от групата на общинските съветници на „Възраждане“ в рамките на седмото заседание на Общинския съвет, което се провежда днес.

Основен акцент в позицията е назряващия скандал между представителите на рибарската общност във Варна и общинската администрация в морския град.

Пълният текст на декларацията на „Възраждане“:

От седмици насам назрява, а вече и се разгаря, сериозен проблем между рибарите и Община Варна. Свидетели сме на медийни скандали, размяна на позиции, искане на оставки и все по-открито противопоставяне между субекти, които следва да бъдат съюзници в обща битка. Варна има нужда от сериозно развитие на Сектор „Рибарство“.

Варненският регион губи милиони европейски средства и всевъзможни пропуснати ползи заради десетилетия на неглижиране на Сектора.

Политиките в сектор „Рибарство следва“ да бъдат симбиоза между къртовския труд, предприемаческия дух на риболовците и ангажираността на Община Варна, като добър и дългосрочно планиращ стопанин.

Усвояването на европейски средства в тази сфера е поразително слабо!

Липсва ресурсен, административен и технически капацитет, което е сериозен проблем и за двете страни.

Разбираме желанието на Общината да бъдат увеличени приходите от пристанищата във Варна, точно както разбираме и правото на рибарите да имат достойни условия на труд, инфраструктура и най-вече уважение от институциите. Налице е проблем и той трябва да бъде решен час по-скоро!

Декларираме желанието си да посредничим в този спор и заедно да намерим решение в интерес на Варна, варненци и местния бизнес.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!