„Възраждане“ се противопоставя  на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци

„Възраждане“ се противопоставя  на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци

Народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов и общински съветници от Варна внесоха в Областна администрация искане за преразглеждане и спиране на решението на Общинския съвет за продажбата на 144 дка общински имоти, съобщиха от пресцентъра на „Възраждане“.

Инж. Стоянов посочи, че инвестиционните интереси забавят развитието на инфраструктурата  в морската столица, от което вече повече от 10 години страдат варненци.

„Тези 144 дка общински имоти са крайно необходими за развитието на инфраструктурата в морската ни столица. Тези терени биха могли да бъдат използвани по различни направления, най-вече в социалната и здравната сфера. Дълг на „Възраждане“ е да се противопостави на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци“, категоричен бе народният представител от „Възраждане“.

С него при внасянето на жалбата бяха и общинските съветници Мария Димитрова и Юлиян Губатов. Те също призоваха областния управител да върне решението на Общинския съвет, защото противоречи на обществения интерес.

„В задачата се пита – Общината във фалит ли е, че се оправдава с продажбата на 144 дка общински имоти, за да строи в дворовете на детските градини и училища пристройки, лишавайки нашите деца от жизненонеобходимия кислород и среда за спорт и развитие. За поредна година Община Варна доказа, че е лош стопанин на своите активи. От „Възраждане“ категорично не сме съгласни с това решение, защото така ще бъде възпрепятствано развитието на морската столица“, категорични бяха общинските съветници.

 

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!