„Възраждане“ се противопоставя  на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци

„Възраждане“ се противопоставя  на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци

Народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов и общински съветници от Варна внесоха в Областна администрация искане за преразглеждане и спиране на решението на Общинския съвет за продажбата на 144 дка общински имоти, съобщиха от пресцентъра на „Възраждане“.

Инж. Стоянов посочи, че инвестиционните интереси забавят развитието на инфраструктурата  в морската столица, от което вече повече от 10 години страдат варненци.

„Тези 144 дка общински имоти са крайно необходими за развитието на инфраструктурата в морската ни столица. Тези терени биха могли да бъдат използвани по различни направления, най-вече в социалната и здравната сфера. Дълг на „Възраждане“ е да се противопостави на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци“, категоричен бе народният представител от „Възраждане“.

С него при внасянето на жалбата бяха и общинските съветници Мария Димитрова и Юлиян Губатов. Те също призоваха областния управител да върне решението на Общинския съвет, защото противоречи на обществения интерес.

„В задачата се пита – Общината във фалит ли е, че се оправдава с продажбата на 144 дка общински имоти, за да строи в дворовете на детските градини и училища пристройки, лишавайки нашите деца от жизненонеобходимия кислород и среда за спорт и развитие. За поредна година Община Варна доказа, че е лош стопанин на своите активи. От „Възраждане“ категорично не сме съгласни с това решение, защото така ще бъде възпрепятствано развитието на морската столица“, категорични бяха общинските съветници.

 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!