„Възраждане“ предлага промени в Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове

 

На заседание на комисията  „Младежки дейности и спорт“ към Общински съвет  Варна, което се проведе вчера, беше прието предложението на общинските съветници от групата на „Възраждане“ в местния парламент за промяна в Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове в града. 

Това е второто внасяне на предложението в комисията от общинските съветници на „Възраждане“, след като миналата година бяха внесени и отхвърлени от управляващото мнозинство. 

След повторно внасяне на предложението, то получи подкрепа в комисията и предстои гласуването му на предстоящата сесия на местния парламент. 

Промените в  Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове целят подпомагането на повече клубове, включително и на такива по нетрадиционни спортове, и до кандидатстване за финансово подпомагане да бъдат допускани клубове, които са във федерации с по-малък брой членове (броят им ще бъде намален от 15 на 7). Друга промяна е, че ще бъдат признавани разходите, които клубовете правят за картотека, правоучастие и задължителни медицински прегледи на състезателите.

Така последователно и целенасочено „Възраждане“ продължава да работи за спорта във Варна. След като по предложение на общинските съветници от групата на политическата организация световните и европейски шампиони в неолимпийските спортове, както и техните треньори, ще получават премии от община Варна, сега „Възраждане“ ще се бори и за равен достъп до финансиране на всички спортове в града. 

 

Актуално

Общинските съветници на „Възраждане“ във Варна с  декларация срещу приетия законопроект за ВЕИ в морските пространства 

Делегация на „Възраждане“ посети Руската Федерация за участие в Международен форум

“Възраждане” – Видин : Има съмнения, че хиляди пият отровна вода