„Възраждане“ предлага еднократна помощ в размер на 1000 лв. за родено дете във Варна, в семейство на родители с висше образование


Общински съветници  от „Възраждане“ предлагат еднократна помощ в размер на 1000 лв. за родено дете във Варна, в семейство на родители с висше образование. Това става ясно от предложение на групата на общинските съветници от “Възраждане” в Обшински съвет  – Варна. За целта те предлагат в бюджета на община Варна за тази година да бъдат планирани и заложени 2 000 000 лева.

В предложението на общинските съветници от “Възраждане” се посочва, че населението на Варна намалява, макар и с по-бавни темпове от останалите градове, но населението намалява с около 10 000 човека годишно и този процес не бива да бъде подминаван с лека ръка.

По данни на НСИ населението на Варна към 31.12.2018 е 471 252 души. След пет години през 2022 вече е 430 847 души. Дори и по официални данни Варна е загубила 41 хил. души, а всички виждаме, че са доста повече. Родените деца са около 4 хил. на година и намаляват, т.е имаме сериозен отрицателен прираст на населението /5.88% средно за последните 5 г./.

“Семейството е ценност, която все повече губи своята идентичност в настоящото бездуховно и безпросветно общество. Все повече родители избират кариерата и в търсене на материалното губят своите духовни, национални и морални корени. Това уврежда българското общество и задълбочава тежката демографска криза, която бавно и постепенно унищожава българската държава.”, категорични са от “Възраждане”.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват