„Възраждане“ поиска изслушване на  Николай Денков в парламента заради изказванията му срещу политическата организация 

Парламентарната група на „Възраждане“,  на основание чл. 111, ал.1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на  Народното събрание (ПОДНС), предложи на председателя  да се проведе изслушване в пленарна зала на министър-председателя на Република България Николай Денков, относно дадения от него брифинг пред медиите на 27.06.2023г.

Като основание народните представители на „Възраждане“ посочват съдържащите се публично отправени твърдения и внушения от негова страна в качеството му на министър-председател и от страна на министри в състава на председателствания от него министерски съвет по отношение на партия „Възраждане“, че е неофашистка партия.  Както и заради отправените искания и призиви от негова страна към всички институции и политически партии за предприемане на мерки, насочени срещу политическата дейност и съществуването на партия „Възраждане“.

На основание член 48, ал.3 от ПОДНС, „Възраждане“ предлага изслушването на министър-председателя на Република България Николай Денков да бъде включено като точка първа от програмата за работата на Народното събрание за пленарната седмица 28.06.2023г. – 30.06.2023г

 

Актуално

Общинските съветници на „Възраждане“ във Варна с  декларация срещу приетия законопроект за ВЕИ в морските пространства 

Делегация на „Възраждане“ посети Руската Федерация за участие в Международен форум

“Възраждане” – Видин : Има съмнения, че хиляди пият отровна вода