„Възраждане“ поиска изслушване на  Николай Денков в парламента заради изказванията му срещу политическата организация 

„Възраждане“ поиска изслушване на  Николай Денков в парламента заради изказванията му срещу политическата организация 

Парламентарната група на „Възраждане“,  на основание чл. 111, ал.1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на  Народното събрание (ПОДНС), предложи на председателя  да се проведе изслушване в пленарна зала на министър-председателя на Република България Николай Денков, относно дадения от него брифинг пред медиите на 27.06.2023г.

Като основание народните представители на „Възраждане“ посочват съдържащите се публично отправени твърдения и внушения от негова страна в качеството му на министър-председател и от страна на министри в състава на председателствания от него министерски съвет по отношение на партия „Възраждане“, че е неофашистка партия.  Както и заради отправените искания и призиви от негова страна към всички институции и политически партии за предприемане на мерки, насочени срещу политическата дейност и съществуването на партия „Възраждане“.

На основание член 48, ал.3 от ПОДНС, „Възраждане“ предлага изслушването на министър-председателя на Република България Николай Денков да бъде включено като точка първа от програмата за работата на Народното събрание за пленарната седмица 28.06.2023г. – 30.06.2023г

 

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!