„Възраждане“ Перник: Отчитаме 40% ръст на подкрепа в региона

„Възраждане“ Перник: Отчитаме 40% ръст на подкрепа в региона

На следващи избори политическа партия „Възраждане“ ще бъде втора политическа сила – това категорично заяви на нарочна пресконференция в Перник депутатът Димо Дренчев. На нея присъстваха представители на структурата на партията от Перник и Радомир.

Дренчев отчете като много добър резултата, който е постигнала партията му в отминалите избори. Близо 40% ръст на подкрепа са получили хората на Костадинов в Пернишко. Много силно е представянето им в Радомир, където преди изборите беше учредена структура. До дни ще има такава и в Брезник.

От партията заявиха, че на предстоящите местни избори през есента „Възраждане“ ще има представители във всички общински съвети в областта. Което ще е огромен успех. Засега трудности има при създаването на структура в Ковачевци, но според Дренчев и там се работи активно.

Очаква се изграждането на структура и в Трън.

„Ние сме най-голямата политическа партия в страната. Защото тези, които са пред нас в изборите се явяват на тях в коалиция. ДПС не успяха да станат трета политическа сила, което е огромен успех, с оглед на това, че тази партия разчита на огромна подкрепа от Турция. Изборите като цяло в региона са минали без сериозни нарушения, имало е някои сигнали, но те не са се отразили като цяло на резултата от изборите. Съвсем очаквано проблемите са били основно от въвеждането на хартиената бюлетина, което е било прогнозирано. От „Възраждане“ отчитат, че огромна част от техните избиратели са гласували машинно, така както са го правили и от „ПП-ДБ“. Най-много хартиени бюлетини са пуснати от привържениците на ГЕРБ-СДС и БСП“ – каза още Дренчев.

Подписите за референдума за българския лев вече са в Парламента, очаква се след това да се предадат на ГРАО за проверка. Не се изключва вероятността референдума да се направи заедно с местните избори.

Дренчев беше категоричен, че неговата партия няма да покрепя никакво правителство, което има в програмата си вземане на страна във войната в Украйна. Както и даването на въоръжение и оръжие за конфликта.

„Ще подкрепим всяка инициатива и правителство, което не включва подкрепа на Украйна във войната и въвеждането на еврото, без да сме готови за това“ – категоричен беше Дренчев.

 

Източник: Перник Нюз

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!