“Възраждане”  отново пита министър за съдбата на общинската болница във Велинград 

“Възраждане”  отново пита министър за съдбата на общинската болница във Велинград 

Народният представител от “Възраждане” – Стоян Таслаков зададе редица въпроси на изслушване на министъра на здравеопазването, във връзка със съдбата на многопрофилната общинска болница “Велинград”.

“Жители на Велинград предполагат, че целта на местната власт е болницата  да бъде фалирана и изведена в несъстоятелност, а болницата беше стабилизирана финансово и успяваше да изплаща дълговете си към НЗОК, натрупани при предишните управители, както и да плаща заплати, а всички отделения функционираха”, категоричен е Таслаков. 

Равносметката, след множество управленски рокади е, че вътрешното отделение престава да работи, което води до напускане на лекари, спира дейността на анестезиологията и реанимацията, поради което приключва и спешния прием на пациенти, детското отделение остава без педиатър. 

“Напуснали или уволнени са 40 човека персонал, а тази болница е от изключително значение за пет общини във високопланински район, затова и моите въпроси към министъра бяха свързани, именно с това как министерството на здравеопазването осъществява контрол върху общинските лечебни заведения, за да гарантира тяхното безпроблемно функциониране и какви мерки смята да предприеме, лично той, в качеството си на министър, за да гарантира просъществуването на МБАЛ “Велинград” и осъществяваните от болницата адекватни медицински услуги, каквито са очакванията на жителите в западните Родопи”, коментира народният представител от “Възраждане”.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!