Възраждане:  МВнР пое ангажимент да направи необходимото за Милан Димитров

Възраждане:  МВнР пое ангажимент да направи необходимото за Милан Димитров

След проведения по-рано днес брифинг на „Възраждане“ в сградата на Народното събрание, по повод случая на българския гражданин –  Милан Димитров, който е несправедливо задържан в Гърция, с намерение да бъде екстрадиран в САЩ, без да има доказателства по повдигнатите спрямо него обвинения, близките на българина и народният представител от „Възраждане“ – Ангел Георгиев се срещнаха с Министъра на външните работи (МВнР).

На проведената среща Мария Габриел пое ангажимент към близките на българина да се заеме със случая, да проведе нужните разговори и да си послужи с познатите дипломатически похвати, за да съдейства за връщането в България на Милан Димитров.

Припомняме, че на по-рано провелия се днес брифинг на „Възраждане“ стана ясно, че  българинът Милан Димитров е задържан в Гърция от месец декември 2022 г. Причината за задържането му е повдигането на фалшиви, фиктивни, крайно субективни и с изтекла давност обвинения от страна на САЩ, които нямат  доказателства по повдигнатите обвинения, но настояват българинът да бъде екстрадиран. Причината за екстрадирането е Милан Димитров да бъде съден в САЩ, като го заплашват 80 години затвор.

„Надяваме се, че след днешната среща, на която запознахме МВнР с документите на Милан Димитров, държавата наистина ще влезе в правомощията си и ще направи необходимото тази несправедливост да бъде предотвратена и да имаме възможност да посрещнем скоро Милан Димитров в страната ни“, коментира Ангел Георгиев – народен представител от „Възраждане“ и кандидат за кмет на Пловдив след срещата с Министъра.

Скандални са и твърденията на българското Министерство на правосъдието, че случаят е изцяло в прерогатива на гръцкия съд.

Цялата пресконференция може да видите тук: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/6478970495517119

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!