Възраждане – Ловеч със запитване за пътя към с. Смочан

Възраждане – Ловеч със запитване за пътя към с. Смочан

Ловешката организация на  „Възраждане“ получи множество сигнали от разтревожени и пряко засегнати жители на с. Смочан за единствения път, който свързва селото,  както и съседните две села –  Пресяка и Гостиня.

Асфалтовият път е изключително компрометиран и движението по него е свързано с рискове за хората и автомобилите от пътно-транспортни произшествия. Пътната настилка е в окаяно състояние. Останали са сравнително малки здрави ивици. Движението на колите е силно затруднено и не е в права посока, а се получава своеобразно криволичене и преминаване в насрещното движение, което е абсолютно забранено  от Закона за движението по пътищата.  

В тази връзка структурата на „Възраждане“ в Ловеч отправи запитване към кмета на община Ловеч за това какви средства са планирани за поддържане на тази отсечка, както и какви средства са изразходени за последните 10 години за нея.

От отговора на Корнелия Маринова се вижда как работи общината в последните 10 години. Пари за основен ремонт не са се намерили и не са предвидени. 

За поддържането на пътя не са изразходвани никакви средства. Единствено през 2019 год. има изготвен проект за основен ремонт, както и издадено  разрешително за строеж, което е презаверено на 01.12. 2022 г.

Очевидно освен пари, община Ловеч няма и политическа воля, за да се ремонтира пътят, който води към три села и е единствен за едното от тях. Също и че управлението на Ловеч е забравило за нуждите на тези, за които е избрано да работи – жителите на община Ловеч!

 

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!