„Възраждане“ иска изслушване на Министра на образованието по случая с Школо

Продажбата на на образователната платформа за управление на училищните процеси – „Школо ООД“ на британския доставчик на образователен софтуер „Джунипър Едюкейшън“ и неяснотите свързани с последиците за българското образование, както и така наречените „конфиденциални условия“ по придобиване на един от най-използваните доставчици на образователен софтуер  в България събудиха основателни страхове и обществено напрежение сред родители, учители и ученици.

По данни на дружеството „Школо“ ЕООД  услугите им се използват от над 1700 образователни институции в страната, а условията по прехвърлителната сделка са конфиденциални.

„Недопустимо е министерството на образованието и науката да е допуснало възможността сделки с такъв огромен мащаб да се извършват без знанието, контрола и надзора от страна на държавните институции. Ние от „Възраждане“ считаме, че всички действия и реформи касаещи ключови сектори в Република България, следва да се извършват в условията на прозрачност, предвидимост отговорност и отчетност пред българския народ. Предвид гореизложеното и високото обществено значение на темата на изслушването, считаме, че в интерес на обществените очаквания за публичност и контрол върху дейността на изпълнителната власт следва да бъдат предприети своевременни мерки.“, посочва Даниел Проданов – народен представител от „Възраждане“ във внесеното от него искане до Председателя на Народното събрание за изслушване на Министъра.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват