„Възраждане“: Изоставеният спортен комплекс на „Почивка“ има огромен потенциал и общината трябва да го развие

„Възраждане“: Изоставеният спортен комплекс на „Почивка“ има огромен потенциал и общината трябва да го развие

Спортният комплекс на „Почивка“ тъне в разруха повече от три десетилетия. Днес изоставеният комплекс беше посетен от председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов, народния представител Коста Стоянов, общинските съветници – Георги Георгиев, Юлиян Губатов, Светослав Йорданов, Дилян Григоров и симпатизанти на партията, които завариха висящи железа, необезопасена инфраструктура и обект, който, вместо да приема спортисти от цял свят, се е превърнал в свърталище на наркозависими.

Теренът е близо 10 дка и е собственост на Министерството на отбраната.

„Защо теренът е на Министерство на отбраната, а не на община Варна, е въпрос, на който надали някой може да отговори! Но е факт, че е въпрос на желание от страна на местната администрация да поиска управлението на терена и да го превърне в един наистина уникален спортен комплекс.“, категорични бяха от „Възраждане“.

Заради бездействието на община и министерство – съоръжението е опасно за посещение. То се е превърнало в свърталище на наркозависими и бездомни хора, но по-големият проблем е, че често там са забелязвани и деца, които играят необезпокоявано, но с опасност за живота.

Спортният комплекс разполага с три терена и по всяка вероятност е бил изграден за нуждите не тениса във Варна. Това обаче така и не се е случило, въпреки потенциала му да се превърне в многофункционална спортна зала. Интересно е и това, че самият спортен комплекс разполага с множество апартаменти за нуждите на спортистите.

Строителството на тази зала във Варна е започнало през 1987 год. с идеята комплексът да бъде ползван за световни първенства. До крайното му завършване обаче така и не се стига с идването на промените през 90-те години на миналия век.

Сега обаче самият обект е необезопасен и много опасен, а неговият потенциал – неизползван.

„Категорично можем да кажем, че въпреки неугледния вид – тази зала все още има огромен потенциал. В цял свят се влагат средства за изграждането на подобни обекти, а ние във Варна имаме инфраструктурата, нужна е само подкрепата на общината, за да се извърши голям ремонт и тази зала да стане многофункционален спортен център. Крайно време е Община Варна да поиска този терен от МО, за да го превърне в спортен комплекс, от какъвто имат нужда всички варненци и гости на града.“, категоричен бе общинският съветник Георги Георгиев, председател на групата на „Възраждане“ в Общински съвет Варна.

Видео, на което може да видите състоянието на спортния комплекс: https://www.facebook.com/vazrazhdanevarna1/videos/342472868639983

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!