ВиК – проектът в „Лозово“ трябва да приключи до края на годината

ВиК – проектът в „Лозово“ трябва да приключи до края на годината

 

Ремонтните дейности по ВиК – цикъла на кв. „Лозово“ трябва да завършат до края на годината. Това казаха от ръководството на държавното дружество на среща с общинските съветници от „Възраждане“ Александър Койчев, Тодор Ангелов и Мариян Иванов. Този срок е даден от фирмата и от ВиК смятат, че той ще бъде спазен. Ремонтните дейности по подземната инфраструктура са пред завършване, по-голямата част от улиците, където са извършвани такива, ще бъдат асфалтирани от бордюр до бордюр, казаха от държавното дружество. Полагат се два слоя асфалт – по 4 см., твърдят оттам. Относно сигнала на съветниците от „Възраждане“, че на места бордюрите ще са по-ниски от нивото на пътната настилка, от ВиК посочиха, че те не са предмет на договора и не са техен ангажимент – трябва да бъдат ремонтирани от общината или от частните собственици на имоти.

Подобни дейности по тротоарите се изпълняват в „Долно езерово“, казаха от дружеството. Ремонтират се тези бордюри, които са разрушени или повредени, уточниха от ръководството на държавната компания. Относно сигнал на съветниците от „Възраждане“, че при по-силен дъжд се наводняват улиците „Доспат“ и „Арбанаси“, от ВиК поясниха, че там се полага втори пласт асфалт и предстои това да бъде регулирано и приеха сигнал на съветниците за същия проблем на ул. „Ропотамо“. От държавното дружество поясниха, че строителният обект още не е приет от общината.

На въпроси на съветниците относно натоварената ул. „Индустриална“, от ВиК отговориха, че там ще се изгражда промишлен водопровод, който не е част от въпросния проект. Оптимистичният срок за приключване на дейностите по него е средата на месец май. До края на същия месец трябва да бъде положен и износващия пласт на асфалтовата настилка.

Съветниците от „Възраждане“ ще следят за качественото изпълнение на проекта и призовават гражданите да подават сигнали за нередности към държавното дружество ВиК.

Уточнение:  Колеги, снимките са от ремонтните дейности в кв. „Лозово“, направени са преди две седмици.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!