Благодарение на “Възраждане” беше възстановено осветлението на пътя Пловдив – Асеновград

Благодарение на “Възраждане” беше възстановено осветлението на пътя Пловдив – Асеновград

През Януари 2024 г. народният представител от “Възраждане” Димитър Гюрев зададе въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството, относно причините за нефункциониращото осветление, по продължението на пътя Пловдив – Асеновград. По думите на Гюрев, потвърдени от министъра, то е изградено след реконструкцията и разширението на трасето, но още от поставянето му то не функционира правилно. Тогава министърът заяви, че е извършил проверка и е разпоредил спешен ремонт на осветлението и доставката на 24 нови стълба, за подмяна на тези, които са повредени при катастрофи. 

След като дълго време не се случва нищо, Гюрев заяви, че на 08.03.2024г. е уведомил министъра за това, че нищо не е свършено. 

След неговите действия, още на 12.03.2024 г. голяма част от осветлението бива възстановено. А служители на АПИ и Областно пътно управление са на терен и работят за пълното му възстановяване. 

“За днес е предвиден граждански протест, поради неработещото осветление. Въпреки, че то вече функционира, протестът не беше отменен и аз, като пряко заинтересован и следящ, отблизо ситуацията, също съм тук. За да има, наистина сериозен ефект от свършената работа и след няколко ПТП да не се окажем в същата ситуация, с неработещо осветление, решението е да се поставят обезопасителни мантинели по цялата дължина на пътя, които да защитават, както стълбовете с осветителни тела, така и шофьорите от по-тежки произшествия, които могат да възникнат от удар на автомобил в стълб или попадане в отводнителните канали, покрай пътя. Веднага ще се обърна, отново към министъра на регионалното развитие и благоустройството, за да бъде направено това възможно най-скоро”, коментира пред журналисти народният представител от “Възраждане”, Димитър Гюрев. 

 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!