Без увеличени заплати във ВУЗ-овете, управляващите бързат за курортите

В хода на последното за годината заседание на Народното събрание бившият образователен министър Красимир Вълчев изненадващо предложи да отпадне от дневния ред точката, с гласуването на която се очакваше да бъде увеличени възнагражденията във висшето образование. Очевидната причина за изтеглянето на точката е, че беше около 19:00 часа и явно народните представители от ГЕРБ нямаха желание да остават още дълго на работа. Неочакваното и изключително неприятно за доктори, доценти и професори предложение беше прието с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и БСП. Против бяха само от Възраждане и ИТН.

Народнит представител от „Възраждане“  Даниел Проданов поиска прегласуване и призова залата да бъде спазено поетото към ректорите обещание, когато законопроектът е бил гледан в образователна комисия. Проданов се обърна лично към Красимир Вълчев като нарече предложението му цинично.

Очаквано, и на прегласуването мнозинството изряза от дневния си ред въпросните точки, с което отпадна и очакваното “коледно” повишаване на доходите в българските висши учебни заведения. Така повече от 20 000 доктори, доценти и професори остават със старите си възнаграждения.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват