Ангел Славчев от „Възраждане“: В община Своге положението е „вода гази – жаден ходи“

Ангел Славчев от „Възраждане“: В община Своге положението е „вода гази – жаден ходи“

Водачът на листата на „Възраждане“ в 26 МИР София област Ангел Славчев и Иван Иванов – втори в листата с кандидати за народни представители, както и общинският съветник на политическата организация в града Владимир Илиев, поговориха за проблемите и евентуалните им решения с десетки граждани в Своге.

Като най-спешен за разрешаване се оказа проблемът с хаоса във влаковете, предизвикан от ремонта на Централната ЖП гара в София.

„Софийска област е една от най-неглижираните в страната. Област, в която последният документ за стратегия за развитие е изтекъл още през 2020 година.“, каза Ангел Славчев пред събралите се хора.

Според него, въпреки близостта си до столицата  и факта, че се намират в Искърското дефиле, много села в района често страдат от липсата на вода.

„Получава се така, че старата приказка „вода гази – жаден ходи“ е  съвсем на мястото си тук. Всъщност истината е, че проблемите на повечето населени места в областта са идентични. Липса на транспорт, адекватна спешна медицинска помощ, некачествено водоснабдяване и канализация.“, допълни Иван Иванов.

Кандидатите за народни представители от „Възраждане“ имаха време да обиколят и селата около Своге – Искрец и Бов.

Те посетиха най-старата Специализирана Белодробна болница в България в с. Искрец.

„Работи само едната сграда, другите две крила са занемарени, няма достатъчно персонал и липсва модерно оборудване. Тъжно е и безотговорно, болницата създадена още от Фердинанд I, да е в такова състояние.“, допълни Ангел Славчев.

„Възраждане“ е с бюлетина №12

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!